sobota 23. dubna 2016

Uctíváme zlaté tele aneb neziskovka, studna beze dna

Neziskové organizace jsou v naší zemi uctívány, doslova, jako zlaté tele. Jsou předmětem obdivu. Lidé se doslova klaní v posvátné úctě, před tím nesmírně humánním posláním těchto organizací a pracovníci těchto zařízení jsou považovány téměř za hrdiny. Neustále se do nich cpou, doslova hází peníze, jako do bezedné studny, která se nikdy nenaplní a její jícen žádá více, více a více. 




Název, Nezisková organizace, zní naprosto nevinně. Člověk by si myslel, že tyto organizace skutečně pomáhají lidem v tísni, že v nich pracují dobrovolní pracovníci, kteří mají více vyvinutý cit pro sociální spravedlnost a soucit s trpícími, než my, ostatní, obyčejní lidé.
Jediné, co je na tom pravdy je, že to opravdu nejsou obyčejní lidé. Lidé, s vysoce vyvinutým smyslem pro okrádání státu a schopností dokonalého maskování svých špinavých zlodějských praktik, vskutku nelze nazvat obyčejnými lidmi. Dnes již není žádným tajemstvím, že více než polovina peněz, které tyto takzvané neziskové organizace dostávají, končí v kapsách hamižných manažérů neziskovek a v kapsách vybraných pracovníků těchto organizací. S oblibou v nich pracují studenti, nebo čerství absolventi vysokých škol, kteří jsou naprosto neschopni uchytit se v jiném oboru. Velice často jsou to studenti humanitárních věd, tedy lidé, kteří si toto studium vybrali cíleně. Kdo nic nedělá, nic nezkazí, tak proč za to nebýt dobře zaplacen?


Peníze, které tyto pažravé organizace od státu dostávají, mají doslova nekontrolovatelný tok a to rovnou několika směry. Ovšem, ten nejsilnější proud, ovšem prochází tou nejsilnější peněžní trubkou, a to rovnou do kapes těchto pracovníků. Záhadné jsou i machinace těchto nenasytných spolků s nemovitostmi. Dostávají dotace od státu na různé nemovitosti a uzavírají se státem podivné smlouvy, které jim zaručují, že dotované nemovitosti, které mají sloužit především potřebným lidem, po uplynutí určité doby, získají do svého vlastnictví právě ony neziskové organizace.
V překladu do lidské řeči to zní asi takto. Stát jim dá peníze na odkoupení a renovaci nemovitostí, zpravidla bytových jednotek, za peníze státu jsou zrenovovány a pak po uplynutí pěti let se tyto nemovitosti bez dalších komplikací automaticky stávají majetkem těchto zlodějů. Tito si pak s nově nabytým majetkem mohou hospodařit dle své vůle. Tak tomu se říká splnění amerického snu! Ještě tomu chybí reklamní slogan! Chcete bezpečně, jistě a bez rizika zbohatnout? Založte si neziskovku!


Americký sen na české půdě!
Přátelé. Do kdy? Do kdy budeme dobrovolně a bez reptání trpět tyto zlodějské manýry státu a státem dotovaných neziskovek, které mají větší zisky, než kterákoli střední, soukromě vlastněná firma, ve které se musí všichni velice dobře ohánět, aby firma dosáhla zisku? Do kdy?
Toto vše by nebylo možné, kdyby celý tento zlodějský projekt nepodporovala vláda.

Zdravý selský rozum říká, že schody se mají zamést od shora dolů. Dokud bude při moci současná vláda, máme velikou šanci k tomu, že až tato vláda v nejbližším řádném volebním období skončí, nezbude již v naší zemi kámen na kameni. Vše nasvědčuje tomu, že nejvyšším krédem vládnoucí moci je, po nás potopa!

zdroj : http://www.necenzurujeme.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat