sobota 3. října 2015

Evropa píše o fanoušcích Sparty a Plzně

Odmítli podpořit imigranty



O fotbalových fanoušcích v Česku se píše po celé Evropě. Tentokráte kvůli jejich bojkotu akce Evropské asociace klubů (ECA) a federace UEFA, které přijaly před několika týdny návrh portugalského Porta, aby kluby v Lize mistrů či Evropské lize věnovaly jedno euro z každé vstupenky za první domácí zápas na podporu uprchlíků.
Už v polovině září to odmítla část fanoušků Viktorie Plzeň a ve čtvrtek se přidali i nejvěrnější podporovatelé Sparty Praha v zápase proti kyperskému týmu Apoel Nikósia.
Sparťané na svém Facebooku před několika dny napsali: „Po dlouhé debatě jsme se rozhodli distancovat se od čtvrtečního zápasu základní skupiny Evropské ligy, který odehraje Sparta na Letné proti Apoelu. Důvod je prostý – nechutná politika mafiánské organizace, jenž nese název UEFA.
Jak všichni víte, každý klub je povinen z prvního domácího zápasu věnovat částku 1 euro ze vstupenky na pomoc uprchlíkům, kteří momentálně zaplavují starý kontinent. Doposud však není známo, jakým způsobem se budou peníze přerozdělovat a kam přesně budou směřovat… Jsme si vědomi, že svoji nepřítomností oslabujeme naše hráče na hřišti, nehodláme však přistupovat na špinavé praktiky organizací ECA a UEFA, které nejprve trestají politiku ve sportu a následně vám ji vnucují bez možnosti výběru. Ztrátu 3 bodů dokážeme skousnout, ztrátu Evropy nikoliv.“
S krokem UEFA nesouhlasí například ani příznivci polského klubu Lech Poznaň, kteří před dvěma týdny na svém stadionu vyvěsili transparent: „Stop islamizaci.“

středa 30. září 2015

Včera to bylo 77 let, co byla podepsána Mnichovská dohoda

Včera to bylo 77 let, co byla podepsána Mnichovská dohoda. Co nás tzv. "mocnosti" hodily přes palubu v naději, že se samy zachrání. Dopadlo to, jak to dopadnout nutně muselo - jejich vlastním neuvěřitelným strádáním. 

Klára Samková

Včera to bylo 77 let, co byla podepsána Mnichovská dohoda. Co nás tzv. "mocnosti" hodily přes palubu v naději, že se samy zachrání. Dopadlo to, jak to dopadnout nutně muselo - jejich vlastním neuvěřitelným strádáním. Každý, kdo nebojuje, každý, kdo nebere osud do svých vlastních rukou, každý, kdo není zodpovědný za své činy, dopadne špatně!! Jako rozvodová právnička vám mohu říci, že na soukromé bázi to platí 100%. Vždy, když si chcete nějak ulehčit, když chcete jít tou zdánlivě jednodušší cestou a nevydat se tou, po které nakonec šel "hloupý Honza", zaplatíte mnohonásobně více, než by byla cena, kterou jste se zdráhali zaplatit na počátku... Tak to prostě je...
V politickém životě platí úplně totéž. Nejdražší a nejnebezpečnější je utíkání od problému, nasazování sobě i jiným růžových brýlí a zakrývání, případně i falšování reality. Za každý podvod na sobě samém tisíckrát zaplatíte. Za každý podvod na národu zaplatí každý příslušník toho národa tisíckrát... Pánům politikům toto permanentně uchází, a proto zde připomenu slova, která byla přímým důsledkem toho mnichovského Lösung, ze kterého posléze pošlo Endlösung:
„(Německo) Zaručuje našemu národu jeho vlastní národní bytí se všemi náležitostmi, potřebnými k uspořádání jeho vlastních věcí a k pěstování vlastního národního života. Oproti zahraničí přejímá Německá říše naše zastoupení a naši ochranu na základě společných zájmů. Vnitřní bezpečnost obstaráme si vlastními orgány. Hospodářský život náš bude organizován jednotně s hospodářským životem říše."
Emil Hácha, 16. března 1939

KOMUNISMUS S TVÁŘÍ ISLÁMU

Při zběžném pohledu se normálnímu člověku zdá, že se jeho představitelé zbláznili. Řeší se marginálie (jinak blbosti) typu elektronických pokladen a toho, zda a kde se smí a nesmí kouřit, zatímco kolabuje celý právní systém a Evropou se valí hordy tak zvaných uprchlíků, kteří si dle množících se zpráv vybírají peníze prostřednictvím právě těch mobilů, o kterých se všichni diví, pročpak je sakra mají a nač....no, dostávají na ně přístupové kódy k výběrům z Western Union, že...

Klára Samková

To, co je prohlašováno z oficiálních – jak českých, tak ale zejména evropských míst za realitu a správné počínání, je něco, co by ještě před sto lety přimělo každého sedláka vytáhnout ze stodoly kosu, i když by bylo dávno posečíno a cep, i když by bylo dávno vymlácíno.
Člověku to nedá a musí se ptát, co a proč se to vlastně děje, a proč vlády zejména západních států i představitelé Evropské unie se chovají jako banda sebevražedných šílenců, kteří se za každou cenu rozhodli přivést své národy do záhuby.
Bylo by pošetilé předpokládat, že na politické špičky Evropy sedla nějaká mutace malárie se spavou nemocí dohromady a způsobila jim jiné vidění reality. Nejsou hloupí, to naopak, nejsou nevzdělaní, to naopak a rozhodně mají přístup k informacím. Tedy znovu a znovu je nutno se ptát PROČ.
Nabízím odpověď.
Je to proto, že...
pádem železné opony marxismus přetekl na Západ, kde už na jeho rozvoji a realizaci od konce 60. let makala celá pokroková intelektuálská generace. Pamatujete bouřlivý rok 1968? Ne ten u nás, ale třebastudentské bouře ve Francii. Zakládání maoistických buněk, a taky následující rudé brigády. Tak tahle generace, ta je dnes u vlády. A to tak, že všude, včetně USA a včetně rádoby pravicových stran jako němečtí CDU a britští Konzervativci. Jejich ideovým cílem je to, co bylo vždy: totální likvidace kapitalismu, potažmo údajně zvrhlé západní civilizace. Jak jinak mohl v GB najednou vyplavat na povrch totalitní komunista jako Corbyn? Má k tomu početné podhoubí. Že to je jen nějaké zaškytnutí, jsou kecy. Strana ho zvolila obrovskou většinou a od jeho zvolení získala 62.000 nových členů.
K účelu likvidace kapitalismu byli příslušníci této „generace květinových dětí“ vždy ochotni podpořit každého, kdo má stejný cíl. Že to samozřejmě odnesou i oni, jim stále ještě nedochází. Nebo to berou jako vlastní oběť, která je nutná, jen když kapitalismus bude poražen. V podstatě to jsou stejní sebevražední atentátníci, jako jsou džihádisté.
Naprosto typickými představiteli této generace u nás je známé manželské duobolis Uhl – Šabatová. On trockista, ona.... výpis by nestačil. K tomu povedený synáček Dienstbier. K Míši Tominové Marksové je dobré si doplnit vzdělání, kdo byl jejím strýcem (viz heslo Julius Tomin) a tatínek si taky nezadal. Jak v jejím případě, tak v případě našeho nejlidskoprávnějšího ministra si květinové děti vychovaly své nástupce – a předali jim moc...
U nás však naštěstí přece jen zbyl alespoň ten „sprostej lid“, který si zachoval zdravý rozum a je po těch srpech, kosách, sudlicích a palcátech ve svých stodolách ochoten se poohlédnout. Není náhodou, že v ostatních tzv. „postkomunistických“ státech tomu je nejinak. Není to tím, že bychom s Poláky, Maďary a Slováky sdíleli nějakou úchylku. Je to tím, že naši lidé citem a svým skrytým nasazením vycítili, že islámská a tzv. imigrantská invaze není jen invazí totalitní islámské ideologie (schválně nepíši náboženství, to tvoří jen jeho menší, vlastně nepodstatnou část), ale že se jedná o návrat kruhem další totalitní ideologie, totiž té (pseudo)komunistické. A že ta nefunguje, to tedy ve všech uvedených zemí všichni ví zatraceně dobře. To, že to tak je, je velmi dobře vidět i na případu postoje k islámu a tzv. uprchlíkům v Německu. Podívejte se na to, kde vznikla Pegida: v Drážďanech, že... podívejte se, kde začal odpor proti tzv. migrantům – a najednou vám vyvstane rozdělení Německa na východní a západní opět v ostrém rozlišení. Východní Němci poznali návrat „soudruhů“ neporovnatelně dříve než jejich západní spoluobčané, kteří museli sáhnout do historické paměti hlouběji, aby poznali, co se děje...
Proto pojmenujme věci pravými jmény:
pod záštitou ideologie islámu, který je proti lidským právům, proti evropskékultuře a proti tisíciletému vývoji, kterým si Evropa bolestně prošla, aby se dobrala ke svým vlastním hodnotám, k nám proudí ještě jedna ideologie – komunismus bez lidské tváře, komunismus s tváří islámu.
Pamatujete si na tem vtip ze 68, ten transparent, se kterými se „vítaly“ ruské tanky? „Lenin vstavaj, Brežněv pošetilsja“ (Lenine vstaň – Brežněv se zbláznil)
A co se stalo?
LENIN VSTAL...

neděle 27. září 2015

Ve Švýcarsku vyhořela ubytovna pro azylanty, o žhářství prý nešlo

Na východě Švýcarska v noci na dnešek vyhořela ubytovna pro žadatele o azyl. S odvoláním na místní policii o tom dnes informoval sever 20 Minuten. Nikdo ze 14 osob, které se zdržovaly uvnitř budovy, neutrpěl žádná zranění. Hořet začalo podle policie uvnitř budovy, nic tak zatím nenasvědčuje tomu, že by se jednalo o žhářství.


Oheň, který zachvátil ubytovnu v obci Kaltbrunn v kantonu St. Gallen na severovýchodě Švýcarska, se asi sedmi desítkám hasičů podařilo uhasit do dvou hodin. Plameny ale budovu zcela zničily, takže už není obyvatelná. Celkem 24 žadatelů o azyl, kteří ji obývali, už našli dočasné náhradní ubytování v místní škole.
Hasiči nalezli ohnisko požáru uvnitř budovy. Počáteční spekulace o možném žhářském útoku, jakých se v sousedním Německu v posledních měsících odehrály už více než dvě desítky, se tak podle policie nepotvrdily. Vzniklou škodu úřady odhadují na několik stovek tisíc franků (několik milionů korun).
Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/ve-svycarsku-vyhorela-ubytovna-pro-azylanty-o-zharstvi-pry-neslo-20150927.html

Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/ve-svycarsku-vyhorela-ubytovna-pro-azylanty-o-zharstvi-pry-neslo-20150927.html

V Egejském moři se potopila loď s uprchlíky. Sedmnáct lidí se utopilo

Přinejmenším 17 údajně syrských uprchlíků dnes zahynulo při potopení lodi plující z tureckého pobřeží k řeckému ostrovu Kos. S odvoláním na guvernéra turecké provincie Mugla o tom informovaly světové agentury. Dvacet dalších běženců se turecké pobřežní stráži podařilo zachránit
Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/v-egejskem-mori-utonulo-prinejmensim-17-uprchliku-20150927.html



Osmimetrová loď se 37 uprchlíky vyrazila dnes brzy ráno z města Gümüşluk na tureckém poloostrově Bodrum. Záhy poté se ale na moři potopila. Turecké úřady už zahájily vyšetřování neštěstí, uvedl guvernér Amir Çiçek.

Už v sobotu zabránily podle turecké agentury Anadolu místní úřady 31 běžencům původem ze Sýrie a Afghánistánu vyrazit na cestu po moři z Bodrumu na Kos. Deset z nich se údajně pokusilo na ostrov doplavat, další dvě desítky se na cestu vydaly lodí. Nejbližší řecké egejské ostrovy leží jen pět až deset kilometrů západně od tureckých břehů.
Turecká pobřežní stráž už zachránila 53.000 migrantů, kteří se snažili dostat do Řecka, 274 osob se ale na cestě za lepším životem v Evropě utopilo, uvedl dnes vicepremiér Numan Kurtulmuş. Neupřesnil však, za jaké časové období.
Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/v-egejskem-mori-utonulo-prinejmensim-17-uprchliku-20150927.html

Putin jednal se saúdským králem o Sýrii

Ruský prezident Vladimír Putin v sobotu telefonicky jednal s králem Saúdské Arábie Salmánem o možnostech řešení syrské krize. Telefonát se uskutečnil z "iniciativy ruské strany", upřesnil Kreml.


Oba představitelé si podle komuniké vyměnili názory na "hledání cest k urovnání situace v Sýrii a navázání efektivní mezinárodní spolupráce v boji proti Islámskému státu a dalším teroristickým uskupením".
Putin má v pondělí ve Valném shromáždění OSN vyložit svůj plán pro Sýrii, počítající se zapojením armády syrského prezidenta Bašára Asada do rozšířené koalice proti Islámskému státu. Týž den se má ruský prezident setkat se svým americkým protějškem Barackem Obamou.
Moskva, která se jeví hlavním spojencem Damašku, přebírá iniciativu v konfliktu v Sýrii, který si za čtyři a půl roku bojů vyžádal více než 240.000 mrtvých. Rostoucí ruská vojenská přítomnost v zemi znepokojuje Spojené státy.
zdroj ČTK

Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/putin-jednal-se-saudskym-kralem-o-syrii-20150927.html

Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/putin-jednal-se-saudskym-kralem-o-syrii-20150927.html

Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/putin-jednal-se-saudskym-kralem-o-syrii-20150927.html


Rusové se zapojují do spolupráce proti Islámskému státu i v Bagdádu

Velitelství irácké armády potvrdilo zpravodajskou a bezpečnostní spolupráci v Bagdádu s Ruskem, Íránem a Sýrií, která má být zaměřena proti Islámskému státu. 


Ruská média tvrdí, že v Bagdádu již vzniklo "informační středisko", ve kterém mají působit představitelé generálních štábů všech čtyř zmíněných zemí. Podle nejmenovaných vojenských a diplomatických zdrojů by na základě střediska mohl v případě úspěšné činnosti vzniknout koordinační výbor pro plánování vojenských operací proti Islámskému státu.
O nové struktuře již dříve informovala americká televize Fox News, avšak vzápětí Kreml i iráčtí představitelé tyto zprávy popřeli. "Je velice mnoho zpráv, které neodpovídají skutečnosti," prohlásil mluvčí ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov.
Irácký ministr zahraničí Ibráhím Džaafarí v pátek v New Yorku řekl, že ozbrojeným silám jeho země nepomáhají žádní ruští vojenští poradci, připomněl Reuters.

Tisíce teroristů z Ruska

Prohlášení iráckého velení zmínilo "rostoucí ruské znepokojení nad přítomností tisíců teroristů z Ruska" v řadách Islámského státu.
Podle ruských médií má být hlavním úkolem bagdádského střediska sběr, zpracování a analýza informací o situaci v oblasti s ohledem na boj proti Islámskému státu. Ve velení středisku se důstojníci ze čtyř států mají střídat po čtvrtletích, začít mají Iráčané.
Rusko již výrazně posiluje svou vojenskou přítomnost ve válkou zmítané Sýrii, což znepokojuje některé západní státy. Rusko dodalo Damašku kromě stíhacích letadel i bezpilotní stroje, obrněné transportéry a vrtulníky. Tento týden syrská armáda nasadila ruské stíhačky do bojů v severní provincii Halab. Podle ruských zdrojů je v Sýrii na 1700 ruských specialistů. Moskva také buduje základnu v Latákíji, která je baštou vládnoucích alávitů. Těžké dopravní letouny An-124 údajně už před týdnem dopravily do Sýrie tucet ruských bitevníků Su-25 a tucet bombardérů Su-24; lety ruských bezpilotních letounů vykládají západní média jako průzkum před nasazením ruských letadel do bojů.
Předpokládá se, že situace v Sýrii bude hlavním tématem nadcházející schůzky prezidentů Putina a Baracka Obamy v New Yorku. Obě velmoci sice shodně vystupují proti Islámskému státu, avšak USA odmítají režim Bašára Asada, který Moskva stále podporuje. Obamovi kritici tvrdí, že nerozhodná americká politiká dává Islámskému státu příležitost pro expanzi.
Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/rusove-se-zapojuji-do-spoluprace-proti-islamskemu-statu-i-v-bagdadu-20150927.html

Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/rusove-se-zapojuji-do-spoluprace-proti-islamskemu-statu-i-v-bagdadu-20150927.html

V Libyi byl zabit šéf bandy pašující uprchlíky

V Libyi byl prý v pátek společně se svými osmi komplici zabit Saláh Maschút, údajně jeden z nejvýznamnějších šéfů libyjských band pašujících uprchlíky. Podle libyjských médií se stal terčem útoku čtyřčlenné skupiny ozbrojených mužů. Objevily se spekulace, že za útokem stály italské zvláštní jednotky. To však italská vláda rozhodně popírá, napsala agentura APA.


Maschút je považován za šéfa pašeráků lidí v libyjském přístavu Zuára. Podle britského listu The Guardian italská vláda jeho smrt potvrdila, někteří jeho příbuzní prý ale tvrdí, že je stále naživu.
Podle libyjských médií byly v tělech obětí nalezeny speciální náboje, které využívají zvláštní jednotky západních zemí. Útok se prý odehrál na předměstí hlavního města Tripolis, kde byl Maschút na návštěvě u příbuzných.
Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/v-libyi-byl-zabit-sef-bandy-pasujici-uprchliky-20150927.html

Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/v-libyi-byl-zabit-sef-bandy-pasujici-uprchliky-20150927.html

Česko může za zacházení s uprchlíky hrozit žaloba, tvrdí Wagnerová

Česku podle senátorky a bývalé ústavní soudkyně Elišky Wagnerové hrozí žaloba k Soudnímu dvoru Evropské unie za to, že děti uprchlíků dává do detenčních zařízení. Řekla to dnes v Otázkách Václava Moravce na ČT. Podle ministra vnitra Milana Chovance ale Česká republika do písmene dodržuje evropské právo.



Wagnerová (za zelené) uvedla, že ji zděsily podmínky, v jakých v Česku ve státních zařízeních přebývají uprchlíci. „Myslím, že si tady Česká republika koleduje o žalobu…na takzvané kruté, nelidské zacházení, které je spatřováno mimo jiné v tom, zejména ve vztahu k dětem, které vůbec v té detenci nemají být," nechala se slyšet.
Chovanec je přesvědčen, že Česko dodržuje všechny evropské normy. „Pro nás je daleko horší oddělovat případně matku od dítěte, byť by to bylo dítě odrostlé. Je lépe, aby byly spolu v detenci," konstatoval. Odmítl také slova Wagnerové o tom, že by stát neměl od uprchlíků v detenci, kteří si to mohou dovolit, chtít finanční příspěvek. Podle ministra je legitimní ho vyžadovat, když porušili české zákony.

V současné situaci kapacity stačí

Šéf vnitra také uvedl, že od zpřísnění bezpečnostních opatření v červnu Česko z asi 3000 zachycených uprchlíků více než polovinu vrátilo do Rakouska, menší část pak na Slovensko. Pokud bude pokračovat současný klesající trend záchytů, budou podle Chovance Česku stačit kapacity. Situace by se ale mohla rychle změnit, kdyby například Německo zavřelo své hranice.
K Německu, kam má letos přijít kolem 800.000 migrantů, ministr také poznamenal, že v návaznosti na tento počet by do země příští rok mohlo legálně – v rámci scelování rodin – dorazit kolem 1,5 milionu dalších lidí. Do Česka zase, v případě zhoršení konfliktu na Ukrajině, až 50.000 Ukrajinců.
Jak Chovanec, tak Wagnerová se vyslovili pro vytvoření takzvaných hotspotů v Řecku a Itálii. Chovanec také pro navýšení evropské pomoci Turecku, na jehož území je obrovské množství uprchlíků ze Sýrie. Právě Sýrii jako zemi svého původu nyní podle policie uvádí 80 až 90 procent běženců, aby zvýšili své šance na udělení azylu. Šéf vnitra uvedl, že 98 procent syrských a eritrejských žadatelů dostane v Evropě azyl.
Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/cesko-muze-za-zachazeni-s-uprchliky-hrozit-zaloba-tvrdi-wagnerova-20150927.html

Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/cesko-muze-za-zachazeni-s-uprchliky-hrozit-zaloba-tvrdi-wagnerova-20150927.html



Každé čtyřicáté dítě narozené v Česku je cizinec

Každé čtyřicáté dítě, které se v Česku v posledních deseti letech narodilo, nemělo české občanství. Od roku 2004 do loňska přišlo v ČR na svět 28.550 cizinců a cizinek. Jejich podíl na počtu narozených každoročně stoupá. Zatímco před deseti lety tvořili potomci cizinců 1,4 procenta novorozenců, loni už to byla více než tři procenta. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).


Narozené dítě získá české občanství podle webu ministerstva vnitra tehdy, pokud je jeden z jeho rodičů Čech. Pokud jsou matka i otec cizinci, musejí do 60 dnů od narození pro potomka požádat úřady o vízum či povolení k pobytu. Dítě ho pak dostane na takovou dobu, na jakou ho mají jeho zákonní zástupci.
Od roku 2004 do loňska se v Česku narodilo téměř 1,21 milionu dětí. Cizinci z nich tvořili v průměru 2,4 procenta. V jednotlivých letech ale podíl postupně rostl. Od roku 1995 se zvedl z 0,7 na 3,2 procenta.

Nejvíce se rodí Vietnamců

Nejvíc dětí se rodí vietnamským rodičům. Loni v Česku přišlo na svět 996 Vietnamců a Vietnamek. Od roku 2004 se narodilo na 9000 vietnamských dětí. Byla to tak bezmála třetina všech narozených cizinců za posledních deset let. Ukrajinské občanství mělo minulý rok 846 narozených, ruské 202, slovenské 530 a čínské 60.
Podle analýzy výsledků sčítání lidu cizinky v Česku víc dětí než české matky za svůj život na svět nepřivádějí. Data ale ukázala, že mívají děti dřív než Češky. Po dvacítce začaly mít potomky především vietnamské a ukrajinské ženy, po pětadvacítce si pořizovaly druhé dítě. Češky mívají prvního potomka v průměru ve 28 letech.
Povolení k pobytu mělo podle ČSÚ v Česku loni 449.367 cizinců a cizinek. Děti do 14 let tvořily desetinu z nich. Podle analýzy dat ze sčítání chlapci a dívky do 14 let představovali 16 procent Vietnamců a 13 procent Rusů v ČR.
Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/kazde-ctyricate-dite-narozene-v-cesku-je-cizinec-20150926.html

Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/kazde-ctyricate-dite-narozene-v-cesku-je-cizinec-20150926.html

Hašek chce omluvu po Hollanovi za slova o poslání lidí do plynu

 Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) požaduje omluvu po náměstkovi brněnského primátora Matějovi Hollanovi (Žít Brno) za jeho slova na internetu. Hollan ve svém internetovém deníčku napsal, „že v Brně bývalo dříve vícero národností, které jsme si dílem zplynovali, dílem vyhnali." Podle Haška Češi nikoho do plynu neposlali, a proto považuje Hollanova slova za skandální.


Hollan na internetu napsal, že měl ve středu možnost zahájit v Bruselu výstavu o vile Tugendhat. „Architektuře nerozumím, proto jsem zazpíval svoji obligátní písničku o dědovi, který měl se svou rodinou coby hrdina východní fronty dostat Tugendhatku k obývání, o tom, že v Brně bývalo dříve vícero národností, které jsme si dílem zplynovali, dílem vyhnali, a město tím trpí dodnes. Však jsme se proto tento rok jako Brno poprvé oficiálně omluvili neprávem vyhnaným německým obyvatelům po druhé světové válce," uvedl.
A právě slova o zplynování Hašek kritizuje. „Důrazně upozorňuji, že my Češi jsme si opravdu v minulosti nikoho nezplynovali. Za svoje skandální slova by se měl náměstek brněnského primátora omluvit," uvedl Hašek.
Oba politici zastávali už v minulosti rozdílné názory na omluvu Brna Němcům za jejich odsun po druhé světové válce. Zatímco Hollan to považoval za dobré gesto, Hašek tvrdil, že by se měli Němci omlouvat Čechům. Oba mají také rozdílný názor na současnou přílivovou vlnu migrantů. Zatímco Hollan by migranty přijímal a považuje je za chudáky prchající před válkou, Hašek chce pomoct zbídačeným rodinám s dětmi, ale nesouhlasí s kvótami na přerozdělování uprchlíků. Upozorňuje, že ne všichni běženci utíkají před válkou, ale mohou být i ekonomickými migranty, kteří jdou do Evropy kvůli lákavému sociálnímu systému.
Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/hasek-chce-omluvu-po-hollanovi-za-slova-o-poslani-lidi-do-plynu-20150926.html

Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/hasek-chce-omluvu-po-hollanovi-za-slova-o-poslani-lidi-do-plynu-20150926.html

Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/hasek-chce-omluvu-po-hollanovi-za-slova-o-poslani-lidi-do-plynu-20150926.html