čtvrtek 6. srpna 2015

Senátor a muslim za ČSSD chce lidi vyhazovat z práce, jen když se jim nelíbí islamizace

Proboha, které lidské hovado tohle toto zvolilo


Hassan Mezian – militantí extrémista a islámista z ČSSD, který by pro názory vyhazoval z práce

LITOMĚŘICE | První muslim v Českém parlamentu promluvil: Pana docenta Martina Konvičku nepovažuji za důvěryhodného člověka. Je to normální lhář, říká o šéfovi IvČRN/BpI český muslim a senátor za ČSSD Hassan Mezian. Informuje server Českého portálu euRABIA.cz


Hassan Mezian také podporuje masové přistěhovalectví (nejen) muslimů do České republiky a nechápe proč ještě nejsou kritici islámu vyhazování z učitelských funkcí. Jak něco takového mohli lidé zvolit. Mezian volá po diktatuře a po likvidaci lidí, jen pro postoje, myšlenky a projevy. ČSSD je stranou, který shromažďuje nejvíce zrůd.
Celý rozhovor se senátorem Hassanem Mezianem naleznete v aktuálním čísle časopisu Týden. Tedy pokud chcete sračky, které z tlamy vypouštěl vůbec číst. Je to číslo: 32; ročník: 2015.

Slováci svolávají hromadnou masturbaci na počest Vladimira Putina - no tak hurá

Svérázným způsobem se někteří Slováci chystají dát najevo nesouhlas se zářijovým průjezdem amerických vojsk přes území Slovenské republiky. Ve stejnou dobu, kdy budou američtí vojáci defilovat po slovenských silnicích, hromadně vyjádří hold ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi. Z tónu, jakým je národ na akci zván, čiší snaha o svéráznou recesi.


Na Facebooku existuje skupina, která v současné době sdružuje zhruba jedenáct set uživatelů této sociální sítě. Tito lidé se rozhodli připojit k nápadu jedné z uživatelek Facebooku a vzdát čtrnáctého září, tedy v době, kdy by měl Slovenskem projíždět konvoj amerických transportérů mířících na cvičení NATO v Maďarsku, hold ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi. A to dosti neotřelým způsobem.

„Vy bílý svině. Zeman nás zachraňuje.“ Totální a absolutní převrat v Česku


Vladimir Putin je jediný člověk, který se vzepře kapitalistům ze zaprodaného Západu a nenechá ze sebe dělat hlupáka. Je to vzor všech hrdých Slovanů. Vzdejme mu hold hromadnou masturbací v září, během dne, kdy naší zemí projede krvelačné vojsko USA,“ sepsala organizátorka akce.
Kde a kdy přesně by se tento svérázný způsob vyjádření obdivu k ruskému prezidentu měl konat, ještě není známo. Organizátorka akce ale již avizuje, že na místě bude vztyčeno čtyřmetrové plátno, na kterém poběží projekce Vladimira Putina. „Pro naši rychlejší ejakulaci,“ upřesňuje pořadatelka události, která je evidentní snahou parodovat to, co odpůrci Putina považují za vytváření kultu osobnosti ruského prezidenta.

Přituhuje. Agresivita a zpupnost uprchlíků, nejsou zde vítáni






„Vy bílý svině. Zeman nás zachraňuje.“ Totální a absolutní převrat v Česku

Stalo se prý něco, co se stát muselo

Informování domácích médií o migrantech se podle komentátora Karla Hvížďaly v poslední době více emocionalizuje, zatímco mediálního analytika Petra Štěpánka jen utvrzuje v tom, že Česká televize je nástrojem eurounijní propagandy, podle níž máme migrantům rozevřít náruč a být nadšeni z toho, že budeme obohacováni. To, že dochází k posunu ve zpravodajství od oficiálního euronázoru, lze vysvětlit obavou europapalášů a europresstitutů, že by mohli se svým názorem brzy zůstat jako kůl v plotě.


Po období, kdy pozornost sdělovacích prostředků u nás i v Evropě poutalo dohadování o další budoucnosti Řecka, se s ještě větší intenzitou vrátilo téma migrantů mířících z různých koutů světa do Evropy. Média reagují na události, k nimž dochází především ve francouzském přístavním městě Calais, u nás se do středu zájmu dostalo utečenecké zařízení u Bělé pod Bezdězem. „Neprováděl jsem si žádnou analýzu, ale z mého nahodilého sledování médií se mi zdá, že se informování o migraci více emocionalizuje,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Karel Hvížďala, jenž pravidelně komentuje domácí a zahraniční politické události a také dění na mediální scéně pro Český rozhlas Plus.
Bývalý spolupracovník rozhlasových stanic Radio Svobodná Evropa, Deutschlandfunk, Deutsche Welle i BBC z dob svého dvanáctiletého exilu ve Spolkové republice Německo ale upozorňuje, že se tento jev netýká jen našeho prostoru, ale celé Evropy. „Selhání vidím v tom, že neumíme před veřejností říci věci jasně a natvrdo. Tedy že to, co teď zažíváme, je s velkou pravděpodobností jenom začátek skutečného stěhování národů, které nás čeká. A na to bychom měli reagovat promyšleně jako celá Evropská unie, což se zatím nestalo. Ale ta výtka nepatří jen médiím, ale i politikům, to nelze od sebe odtrhnout,“ podotýká komentátor.

Zmrd z neziskovky se rozplakal: V Středozemním moři zahynulo letos okolo 2000 vetřelců




Česká televize je nástroj eurounijní propagandy a politiky otevřené náruče

K informování českých médií a především veřejnoprávní televize o migrantech mířících do Evropy má velké výhrady bývalý místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek. „Za naše vlastní peníze z nás Česká televize dělá pitomce. V posledních dnech to určitě nějaký vývoj má. Když budete chtít tvrdit, že Česká televize teď o něco více reflektuje realitu, tak to možná bude pravda. Na druhou stranu je naprosto neoddiskutovatelné, že Česká televize je nástroj eurounijní propagandy. A ten jediný správný názor v Evropské unii stále je, že máme rozevřít náruč a být nadšeni z toho, že budeme obohacováni,“ říká pro ParlamentníListy.cz mediální analytik Petr Štěpánek.
Ten jediný správný eurounijní názor o rozevřené náruči migrantům rozhodně nezastává prezident Miloš Zeman, jenž je za svůj odmítavý postoj většinou mainstreamových médií nemilosrdně kritizován. I proto překvapil úterní komentář šéfredaktora Mladé fronty Dnes Jaroslava Plesla, jenž se v této souvislosti hlavy státu částečně zastal. Upozornil, že v lepší společnosti je módou označovat prezidenta za populistické prase, čímž evidentně narážel na to, jak Zemana označil na sociální síti redaktor Lidových novin Petr Kamberský, ale sám vyjádřil přesvědčení, že Miloš Zeman nyní zachraňuje náš politický systém. „Až nastoupí skuteční náckové, pak teprve všichni Zemanovi kritici poznají, jak užitečnou úlohu prezident sehrával,“ uzavřel Jaroslav Plesl své zamyšlení.

Jen se víří emocionální pnutí, přitom nepustit lidi na pevninu není možné

Vyjádření prezidenta Miloše Zemana k migrantům, ale i zmíněný komentář Jaroslava Plesla vnímá politický komentátor Karel Hvížďala jako výsledek mediální krize. „Sdělovací prostředky se snaží být mnohem výraznější a důraznější v domnění, že tím přitáhnou více čtenářů. Protože ať už výroky pana prezidenta, tak i šéfredaktora MF Dnes jenom dál víří emocionální pnutí ve společnosti a nezabývají se podstatou. Přece lidi nelze nepustit na pevninu, když jsou v ohrožení života. To naše židovsko-křesťanská tradice a ani pravidla Evropské unie nedovolují. Když je někdo v ohrožení života, musíme mu pomáhat,“ konstatuje Karel Hvížďala.
Zastání, kterého se prezidentovi dostalo od šéfredaktora nejčtenějšího, tzv. seriózního deníku, považuje Petr Štěpánek za jisté překvapení. „Ale že bych to bral jako nějaký průlom, to ne. Spíš si kladu otázku, co za tím je. Kdyby tohle Plesl napsal někde na svém Facebooku, tak mě to třeba nepřekvapí,“ říká Štěpánek s tím, že když se tento názor objeví v novinách, „tak si přece jenom musím říkat, co za tím je za politickou strategii“.

Reportáž deníku Právo tentokrát bez politické korektnosti

Přitom mu to nedá, aby se nepozastavil u toho, jak reagoval komentátor Lidových novin Petr Kamberský na sociální síti, když se na dovolené dozvěděl o prezidentově rýpnutí do vlády, že nechce dát peníze na oddlužení Klokánků a naproti tomu pro imigranty ze severní Afriky se finanční prostředky našly. K titulování hlavy státu „prase, prase, prase“ ze strany komentátora Lidových novin proto Petr Štěpánek poznamenává: „Já mám ke Kamberskému také krátký komentář: Prase, prase, prase. Tím hodnotím zase já výkon pana Kamberského.“
Dosavadní korektní a velice chápavý postoj k migrantům ze strany českých sdělovacích prostředků dostal trhlinu v hlavním článku středečního deníku Právo, který vyšel pod titulkem „Pracovníci uprchlického tábora v Bělé čelí hrozbě nemocí i častým výhrůžkám“. Reportáž odhaluje, že civilním pracovníkům tohoto zařízení, jejichž počet klesl pod únosnou mez, není zajišťována žádná ochrana. Jednak proti nakažlivým chorobám, protože jim chybějí rukavice, roušky i očkování, ale i proti agresivitě umístěných cizinců. Prý hlavně Afghánci vyhrožují: „Počkejte, vy bílý svině, až nás tu bude víc, všechny vás podřízneme!“

Europapaláši a europresstituti zjistili, že by zůstali jako kůl v plotě

Podle Karla Hvížďaly ale takové zpravodajství vyvolá bumerangový efekt. „Takhle přepísklá emocionalita v Právu, které se zrovna ve vnitrostátním zpravodajství snažilo o jistou vyvážnost, spíše ty intelektuálnější kruhy, jež tuhle tiskovinu četly, od dalšího čtení odradí. Tenhle povrchní kalkul, že vyšší emocionalita pomůže vyšší prodejnosti, platí hlavně pro bulvár. A v okamžiku, kdy i to i takováto média začínají rozviřovat, si podřezávají větev. Je to falešný kalkul s vyšší čteností. Právo díky některým rubrikám v posledních letech k sobě přitáhlo nejenom levicovou čtenářskou obec, ale v okamžiku, kdy se začne chovat stejně jako bulvár, intelektuálnější čtenáře od sebe odradí,“ tvrdí pro ParlamentníListy.cz politický komentátor Karel Hvížďala.
Petr Štěpánek se při čtení tohoto článku zamýšlí nad tím, co média vede k tomu, že nabízejí i takovéto reportáže a články. „Jestliže osmdesát procent lidí v Česku má na něco nějaký názor, zatímco politické ‚elity‘ si drží jakýsi oficiální euronázor, který jde proti mínění většiny veřejnosti, samozřejmě pak nastává to, že se veřejnost jakoby od toho hlavního politicko-mediálního proudu začíná odpojovat. To jde dělat chvilku, ale najednou i ti europapaláši a europresstituti zjistí, že se jim může stát, že zůstanou jako kůl v plotě,“ vysvětluje mediální analytik.

Teplá místečka jsou pro politiky více než hájení proimigračního názoru

A tomuto jejich zjištění odpovídá i jejich následná změna postoje. „Takže ač jim to je proti srsti, najednou musejí otočit, i když nechtějí. Protože přece jenom ta jejich teplá místa, teplá křesla a teplé kanceláře jsou jim milejší nežli principiální hájení jejich názoru, tedy v ten moment proimigračního. Takže nad samotný článek bych se povznesl a raději se na to koukal a vnímal to takhle. Protože se pak opravdu může stát, že přijdou příští volby a s nimi společenská objednávka, která tady existuje. Pak by ji skutečně mohl zaplnit Konvička a spol.,“ poukazuje Petr Štěpánek na to, že než ztratit lukrativní pozice, politici raději změní svůj postoj k migrantům.


středa 5. srpna 2015

Zmrd z neziskovky se rozplakal: V Středozemním moři zahynulo letos okolo 2000 vetřelců

ŘÍM | Pouze necelé dva tisíce vetřelců, kteří dobývají Evropu jako kobylky utonulo letos ve středozemním moři, když se snažili dostat se do Evropy, aby parazitovali na evropských sociálních systémech. O počtu mrtvých informoval TASR na webu Teraz.sk s odkazem na AP



Generální ředitel Mezinárodní organizaci pro migraci (IOM) William Lacy Swing označil smrt migrantů, kteří prchají před „válečnými konflikty“ a „jiným utrpením“ za nepřijatelnou. Co je na tom nepřijatelného když debil sedne na vor a snaží se jako pako překonat Středozemní moře? Naopak je nepřijatelné, že námořnictvo Itálie loví tuto imigrační svoloč již u břehů Afriky, nedají tak přírodě a osudu žádnou šanci.

Kamión v Rájci prorazil závory a ujel, kamera ho natočila. video




Navíc neprchají před ničím, jen chtějí parazitovat a vykořisťovat Evropu, jsou vesměs perfektně organizováni, mají dostatek hotovosti, značkové oblečení a mobily, kdy podané věci si v některých zemích EU nemůže dovolit ani pracující. Tak by zmrd Swing měl držet svou nevymáchanou sprostou tlamu.


Kamión v Rájci ulomil kousek závory a ujel, kamera ho natočila. video

Řidič jel přes přejezd na červenou, ulomil kousek závory a ujel





Čtrnáct dnů po neštěstí ve Studénce někteří řidiči stále nerespektují výstražná světla. Například šofér kamionu vjel na železniční přejezd v Rájci-Jestřebí půl minutu po rozsvícení signalizace. Když se začaly sklápět závory, rozhodl se jimi projet a ujel. Řidič je nyní předvolaný k výslechu a policie s ním zahájila správní řízení. Hrozí mu pokuta 2 a půl ticíce korun.

Jandák: Musíme udělat z Evropy pevnost, jinak nepřežijeme



„V pátek jsme přijali oznámení, že na železničním přejezdu v Rájci-Jestřebí prorazil řidič nákladního vozidla závoru. Ze záznamu jsme zjistili, že vozidlo vjelo na přejezd ve chvíli, kdy svítila červená výstražná světla. Jakmile však řidič na přejezd vjel, začaly se sklápět závory. Šofér je prorazil a ujel. Šetřením se nám podařilo tohoto řidiče zjistit,“ konstatovala policejní mluvčí Alice Musilová.
Podle současného zákona se řidič dopustil přestupku, za který mu hrozí pokuta 2500 korun nebo 5000 ve správním řízení. Podobný kousek je navíc ohodnocen sedmi body. Pokud se jedná o opakovaný přestupek, může řidič přijít na půl roku o řidičák.


Přejezd v Rájci-Jestřebí je znám po celém světě díky videu z loňského dubna. Na něm je zachycen starší muž, kterak obchází závory a vchází do kolejiště, kam se zrovna stodvacetikilometrovou rychlostí řítí rychlík. Muž o fous unikl jisté smrti, vlak ho z kolejí doslova odfoukl


V Rusku na to mají super řešení. Levné, chytré, dokonalé



úterý 4. srpna 2015

Jandák: Musíme udělat z Evropy pevnost, jinak nepřežijeme

Cpeme někam naše lidská práva, to je špatně


  1. Vítězslav Jandák
    Filmový herec
  2. Vítězslav Jandák je český filmový a divadelní herec a politik. 
  3. Narození3. srpna 1947 (68 let), Praha
  4. ManželkaZdena Veselá
  5. DětiKlára JandákováSvatopluk Geprt


Jsem optimista, co se Klokánků týče, ale velký pesimista, co se migrantů týče,“ říká poslanec Vítězslav Jandák. Pro ParlamentniListy.cz promluvil nejen o migrantech, ale také o vztahu mezi Ruskem a USA.

Na uprchlíky peníze máme, ale na Klokánky ne. V tomto smyslu se v posledních dnech vyjádřil prezident Miloš Zeman a jeho výrok opět vyvolal velkou diskuzi. Co vy si o tom myslíte?
Já si myslím a pevně v to doufám, že se peníze na Klokánky najdou. Ale více peněz nám skutečně do budoucna budou brát uprchlíci, pokud bude vítězit takový ten sebezničující moment, který je zakódovaný v celé Evropě. Že vlastně uprchlík je víc než vlastní občan Evropy. Já jsem optimista, co se Klokánků týče, ale velký pesimista co se migrantů týče.
Jak vůbec vidíte situaci kolem uprchlíků? Co máme čekat?
Samozřejmě jsme s tím museli počítat. Ti lidé utíkají, možná proto, že se jim bombardují jejich země. Takže, kde mají žít? A v té své situaci vidí v televizi, jak vypadají města jako je Londýn, Paříž, Düsseldorf , že se tam žije dobře a nebombarduje. Tak chtějí do těch zemí jít. To je jedna z možností. Druhá možnost je, že je to daleko rafinovanější a záludnější. A toho se bojím nejvíc. Protože 94 procent utečenců jsou mladí muži v produktivním věku, kteří mají satelitní telefony a hlavně měli minimálně ty 3 tisíce euro, aby se do Evropy dostali. A to je částka, za kterou by minimálně rok mohli oni i jejich rodiny v těch zemích, ze kterých utíkají, žít. Takže to je velmi zvláštní. Mě spíš zaráží neschopnost evropských orgánů. Já se dívám velice pozorně na situaci mezi Velkou Británií a Francií, co se děje v přístavu Calais – a nikdo neumí zasáhnout. Do toho řekne britský premiér, že se na ně řítí roje a v tu chvíli povstanou lidsko-právní organizace a říkají, co si to ten Cameron dovoluje, to nejsou roje, to jsou milí kluci a občas i holky, kteří nás ze Sýrie a dalších zemí jedou zřejmě navštívit. Taková ta láskopravdařská filosofie, která tady nabyla strašné síly, je zdrcující a ohrožuje dneska celou Evropu. A jestliže neuděláme z Evropy pevnost, kdy se budeme bránit, abychom vůbec do budoucna my a děti přežili, tak to dopadne s Evropou velmi špatně.

Přituhuje. Agresivita a zpupnost uprchlíků, nejsou zde vítáni



Co byste vzkázal lidem, kteří bydlí v blízkosti míst, kde jsou a budou ubytováni uprchlíci? Někteří totiž mluví o tom, že se bojí.
Já si myslím, že všechny tyto objekty budou zabezpečeny tak, aby lidé nebyli ohroženi. Ale jen během pátečního dopoledne bylo zachyceno 80 utečenců. To znamená, že ten počet se bude neustále zvyšovat. A jde o to, jestli to naše bezpečnostní složky dokáží zvládnout. Já si myslím, že není daleko doba, kdy bude muset zasahovat armáda.
To vlastně řekl i prezident, že v budoucnu budou muset hranice zřejmě opět hlídat vojáci. Souhlasil byste s tím?
Samozřejmě. A budu podporovat, jestli bude mít ministr snahy o to, aby se posílila Armáda České republiky. Pro to, aby v podstatě bránila naši zemi, tak pro to budu zvedat obě ruce. Protože každá země má mít svoji potravinovou soběstačnost a má mít možnost bránit své území.
ParlamentniListy.cz navštívily rakouskou obec u Freistadtu, kde v jednom domě jsou, nebo ještě před dvěma týdny byli, migranti ze Sýrie. Museli jsme se s nimi i „přetahovat“ o fotoaparát, protože nám zakazovali cokoli fotit. Policie tam v té době zřejmě poblíž nikde nebyla…
No tak jste měli okamžitě telefonovat panu Halíkovi, Štětinovi a podobně, aby přijeli a začali se s nimi bratřit. Tito lidé by se s nimi určitě dohodli.
Když odbočíme od uprchlíků. Jak vidíte nynější vztahy mezi Ruskem a Evropou? A co Ukrajina…?
Já si myslím, že to, co jsem napsal před dvěma měsíci, že Amerika se s Ruskem dohodne, co se problémů na Ukrajině týče, se samozřejmě stalo. Návštěva Kerryho, o které moc dodnes nevíme, která byla náhlá a jednalo se o čtyřhodinový rozhovor s Putinem a předtím i s Lavrovem, samozřejmě ukazuje na to, že Rusko potřebujeme a že se opět Amerika a Rusko dohodly. Jako vždycky. A dohodnou se, ať se to pražským kavárnám líbí nebo nelíbí. Tak se vždy ty dvě velmoci dohodnou.

Jiří Krampol rozjímá: Svět spěje do hajzlu.



Někdo tvrdí, že se máme spíše bát Ruska, někdo zase mluví proti Americe…
Záleží, z kterého tábora ten člověk je, za čí prachy funguje. Tady máte spoustu lidí, kteří vám budou říkat, že největší nebezpečí je Putin; druhá skupina, že jsou to lidi z blízkého východu a třetí skupina bude říkat, že sudetští Němci byli ti, kteří nejvíc milovali Čechy. Ono těch skupin je tady strašně moc.
No, ale jak to vidíte vy?
Já to vidím špatně. Jestli se Evropa nevzpamatuje, jestli se skutečně nezačne opevňovat a nezačne se chovat tak, jako se chová například Orbán a další lidé, tak si myslím, že skončíme špatně. A pokud se vlády nebudou vůči obyvatelům svých zemí chovat upřímně, tak to tak dopadne. Jak s těmi vládami, tak s těmi obyvateli těch zemí.
Hodně lidí vidí největší nebezpečí v Islámském státě. Prezident ho přirovnává k nacistickému Německu…
S tímto přirovnáním bych tak úplně nesouhlasil. Ale samozřejmě ten tlak islámu na sever vždycky byl. Podívejme se do historie. Ale nesmíme opět zapomínat na jednu věc, že  jim bombardujeme jejich země. Takže ti lidi na jedné straně jsou zoufalí, že utíkají ze zemí, které se jim likvidujeme. Na druhou stranu, jak už jsem řekl, to může být něco daleko rafinovanějšího, a pak by měl pravdu pan prezident.

Kasal (Antibursík): Česká republika má v Asii a Africe špatnou pověst



Říkáte, že my jim bombardujeme jejich země. Kdo my?
My jako západ. Jako kdysi Rusové, jejichž tábor dělal revoluce ve jménu internacionalismu, tak my to děláme ve jménu lidských práv. A cpeme někam naše pojetí lidských práv – do zemí, které mají úplně jiný historický vývoj, jinou životní filosofii. A tam pod samopaly cpeme lidská práva.
A když se podíváme na naši domácí politickou situaci, co vám nejvíc vadí?
Mně naše politická situace nevadí. Uvidíme, jak se postavíme ohledně zahraniční politiky. Já si ale zatím myslím, že se stáváme takovým docela slušným ostrovem uprostřed rozbouřené nejen Evropy. A za to jsem vděčný.

Přituhuje. Agresivita a zpupnost uprchlíků, nejsou zde vítáni

Plané žvanění. Zemanova slova vyvolala poprask a toto nám řekli Sobotka, Kalousek, Filip, Škromach či Okamura


ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o tom myslí. Drtivá většina politiků, kteří odpověděli, s prezidentem republiky souhlasí. A někteří byli ještě o fous ostřejší.

Jak zajistit, aby při nízkém stavu armády byly chráněny naše hranice?

Předseda ANO a ministr financí Andrej Babiš na dotaz nereagoval.

VIDEO Modelka natáčela na pláži, a najednou za ní přistála loď s uprchlíky.

„K těm větám nemám žádné výhrady. Myslím si, že obecně platí a drtivá většina z občanů si to také myslí. Otázka je, v jakém kontextu a jaké situaci se takové věty vysloví a čemu pomůžou a čemu nepomůžou. Chybí mi tam, a to pan prezident neřekl, jak zajistit při takovém nízkém stavu armády (na kterém se chtě nechtě v předchozích funkcích také podílel), aby naše hranice byla ochráněna v případě, že bychom se rozhodli ji uzavřít, a jak zajistit, aby to bylo realizované v rámci celého evropského společenství, celé Evropy. Jsou tam i země mimo EU. Chybí mi to, jak prosadit u kolegů v Evropě, aby případné návrhy byly realizované. Takže říci nějaké věty je jednodušší, než navrhnout a prosadit konkrétní opatření v rámci Evropy. Nejsme osamělá země a Evropa to musí řešit jako celek. Každá země v Evropě má dílčí zájmy, takže to navíc lze těžko prosadit,“ řekl ParlamentnímListům.cz předseda Senátu Milan Štěch z ČSSD.

Jiří Krampol rozjímá: Svět spěje do hajzlu.

„Vzhledem ke zvyšujícím se počtům uprchlíků je bezpodmínečně nutné posílit bezpečnost v obcích, kde se u nás utečenecké tábory nacházejí. Utečenci musejí bezvýhradně respektovat zákony České republiky, a to i za předpokladu, že pro většinu z nich jsme jen přechodnou destinací. Je třeba důrazně apelovat na světové velmoci, aby prostřednictvím OSN začaly tento problém řešit,“ uvedl místopředseda Poslanecké sněmovny a předseda KSČM Vojtěch Filip.

Hymna východu? Skladba „Vypic a žic“ trafila klinec po hlavičke

„Je to snaha získat si popularitu na účet nejchudších a bezbranných,“ prohlásil o Zemanových slovech předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

MAFIA III: Kdy a kde se bude odehrávat?

„Nejde o uprchlíky, ale nelegální migranty – ti stejně budou vyhoštěni. A uprchlíci s právem na azyl samozřejmě musejí dodržovat naše zákony, jinak o azyl přijdou,“ podotkl místopředseda KDU-ČSL a místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek.

Cameron varuje uprchlíky: Británie není bezpečné útočiště. video

„Podobný názor jsem řekl již před několika týdny v Senátu, takže s názorem pana prezidenta souhlasím. Shodou okolností je dnes v Senátu konference s krajany žijícími v zahraničí a i oni se museli přizpůsobit pravidlům země, kde chtějí žít. Totéž musíme požadovat po současných imigrantech, kteří mnohdy přicházejí nelegálně,“ řekl první místopředseda Senátu Přemysl Sobotka z ODS.

V Česku vzniká soukromá armáda proti IS a uprchlíkům! Už i cvičí

„Apel na dodržování pravidel je zcela jistě na místě. Určitě se to ale dalo říci zdvořileji, a proto se domnívám, že pan prezident nechtěl ani tak oslovit uprchlíky jako určitý typ svých voličů,“ řekl redakci předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Naši lidi žijí pod mostem a my budeme živit cizince?

„Pokud uprchlíci většinou nemíří k nám, je dost liché mluvit o pozvání. Respekt k pravidlům je v pořádku, ale pro všechny. V EU rozpracovávají Ženevské úmluvy o uprchlících v dublinských nařízeních o azylu. Jako federalista by měl rozumět tomu, co obnáší schengenský prostor,“ míní místopředseda KSČM a poslanec Jiří Dolejš.

Zveřejňujeme šokující informace abyste věděli, proč rozbili Úsvit Tomia Okamury

Většina z nich má pocit, že tady je ráj a my to budeme platit. A přizpůsobíme se jim

Podle předsedy poslaneckého klubu Úsvitu Marka Černocha lze s výrokem prezidenta bez výhrad souhlasit. „Nicméně opět je to věc, která se týká až důsledků problému, totiž stavu, že uprchlíci už tu jsou. Ti lidé se do Evropy vůbec nesmějí dostat. Musíme v první řadě řešit příčinu. Chápu, že určitá část z nich se ve svých domovech nachází v nuzných či životu nebezpečných podmínkách, ale do Evropy se teď valí invazní vlna nelegálních ekonomických imigrantů. Většina neprchá před válkou. Většina z nich má pocit, že tady je ráj a my to budeme platit. A přizpůsobíme se jim. To je omyl. V tomto případě není velkorysost na místě. Čím dříve ukážeme, že si Evropu uchráníme, tím méně problémů si do budoucna vytvoříme. A dlužno podotknout, že už včera bylo pozdě,“ vysvětlil Černoch.

Víte, kolik stojí Česko jeden uprchlík? Vypadá to na největší tunel v dějinách Evropy!

„Jsem člověk se sociálním cítěním a jsem přesvědčen, že lidem v nouzi se má pomoci. Očekával bych, že imigranti přicházejí do Evropy s pokorou a budou vděční za poskytnutou pomoc. Ovšem agresivita a zpupnost těchto lidí jsou něčím, co je nepřijatelné. Nejsou zde vítáni. A pokud nejsou ochotni s pokorou přijmout pravidla naší civilizace, měli by se vrátit, odkud přišli. Takto se nechovají lidé, kteří před něčím utíkají a hledají pomoc,“ upozorňuje místopředseda Senátu Zdeněk Škromach z ČSSD.

Řidič Jaromír: Převážel jsem 15 uprchlíků a netušil jsem to!

Místopředsedkyně poslaneckého klubu TOP 09 Jitka Chalánková sdělila, že s uvedenými větami pana prezidenta souhlasí. „To jsou zcela logické požadavky a je třeba mluvit a pomáhat jasně. Líbí se mi iniciativa Nadace Generace 21 a Bratr je víc než bližní. Jde o pomoc konkrétním rodinám křesťanů a jezídů, kteří jsou nejkrutěji pronásledováni Islámským státem. Do této pomoci se zapojuji,“ vysvětlila Chalánková.

Odtajněné dokumenty: Islámský stát instalovali Američané.

„Má pravdu,“ reagoval stručně předseda senátorského klubu ODS Jaroslav Kubera.

18 + takhle se trestá žena s odhalenou tváří

„Absolutně souhlasím. Říkám to samé již dlouho, ovšem s tím rozdílem, že prosazuji nulovou toleranci ilegálních imigrantů, jelikož se vše děje na úkor sociálního zabezpečení našich občanů,“ sdělil předák SPD a poslanec Tomio Okamura.

18 + Brazilské modelky dováděly ve vlnách jen v tangách a UKÁZALY své SILIKONY!

„Tak k tomu není co dodat – prezidentovo prohlášení je stručné, jasné a výstižné. Prezident na rozdíl od mnoha politiků nemlží a mluví řečí milionů lidí. Situace dospěla díky slabým evropským politikům do stadia, kdy Zemanovo vidění problému uprchlíků by se mělo stát politickou platformou řešení tohoto problému. Čím dříve, tím lépe,“ míní předseda SPO a senátor Jan Veleba.

Uprchlíci jsou nájezdníci! Řešte to, nebo jděte z funkcí, udeřil senátor na Brusel

Kéž bychom takových Zemanů měli více!

„Totéž jsem před časem řekl i já. Byl jsem xenofob a rasista. Jsem na našeho prezidenta hrdý, že tyto věty pronesl, že se nebál je pronést. Kéž bychom takových Zemanů měli více! Jsem přesvědčen, že pokud velmi rychle nedocílíme toho, aby, nectí-li naše zákony, byli okamžitě vyhoštěni, obávám se, že zanedlouho jim budeme v naší zemi přítěží, které je třeba se zbavit. Proč bychom měli trpět jejich burky?! Proč bychom měli trpět stavby mešit a nevidět, že v jejich zemích jsou křesťané systematicky vyvražďováni. Kostely bořeny, jsou li vůbec. Podívejme se na vzpoury v uprchlických zařízeních. Kdo bude platit ty škody, které tam napáchali?! Jak je možné, že už viníci nejsou transportováni pryč? Ano, plně s panem prezidentem souhlasím. Jestliže se sem bez pozvání a protiprávně dostali a nelíbí se jim tu, nechtějí se podřídit našim zákonům, ať jdou. To by se ale asi nelíbilo těm, kdo platí jejich přesun a kdo je sem poslal,“ řekl senátor Jaroslav Doubrava.

Drsný rozhovor s teroristou: Nejsem žádný krvežíznivý řezník. To je prostě džihád

„Všechny tři věty bych mohl brát vážně, kdyby je vážně mínila i hlava státu. Ani prezident Zeman se nedomnívá, že by uprchlíci byli pravidelnými posluchači hovorů z Lán pro deník Blesk. Slova jsou tedy určena pro domácí politiku, a nikoli pro uprchlíky samotné. Takový přístup lze bez problému a bez nadsázky ukázat jako učebnicový příklad populismu!“ upozorňuje místopředseda TOP 09 a poslanec Marek Ženíšek.

Ombudsmanka trvá na přijetí uprchlíků do ČR a nejen to...

Poslanec ANO Matěj Fichtner uvedl, že si myslí to samé co prezident Zeman. „A upřímně, moc nerozumím tomu, jak mohou být třeba v Calais nekontrolované zástupy uprchlíků snažících se dostat do Británie. Tak buď to jsou legálně pobývající cizinci a pak mohou využít běžných dopravních prostředků či jet třeba stopem, anebo jsou to cizinci bez povolení k pobytu v EU, a potom by měli být zadrženi policií a po biometrické identifikaci nekompromisně vyhoštěni,“ dodal poslanec.

Slovensko se připravuje na nájezdy uprchlíků, chystá vojenské cvičení

„Ano, s těmito podmínkami souhlasím. Osobně jsem také přesvědčen, že každý občan ČR a každý návštěvník musí respektovat naše zákony. Jedinou výtku mám k tomu, že pan prezident nedělá rozdíl mezi uprchlíky před genocidou či válečnými útrapami a ekonomickými běženci,“ myslí si místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

Pokud nechce prezident jen žvanit, ať vydá rozkaz k ostraze hranic!

„V zásadě to takto lze říci. Problémem ovšem je, že Zemana s vysokou pravděpodobností 99 procent běženců ani nezná, natož aby ho poslouchali. Proto beru, že prezidentovy výroky jsou určeny jeho skalním voličům. Zanedlouho bude opět výročí srpnové okupace Československa. Dovedete si představit, že by například rakouský prezident stejně počastoval tehdejší naše běžence? Přitom jim většinou nešlo o život. Spíš by měl prezident využít své funkce v rámci EU, aby už konečně začal fungovat frontex v Itálii a Řecku,“ uvedl místopředseda poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát.

„Pan prezident to řekl skvěle a velice přesně. Nicméně jsou to jenom líbivá slova bez jakéhokoli závažnějšího dopadu. Není problém říkat věty typu, že tu je či někdo není vítán. Ale kde je řešení? Řešení, které jsou schopné učinit české zodpovědné orgány. Kdo vydá konečně rozkaz k zásadnímu omezení volného pohybu přes hranice, tedy minimálně při cestě dovnitř státu. Proč takový rozkaz již dávno nezazněl? Opravdu strávíme celé léto soutěží o to, kdo o problému řekne tu líbivější, jindy zase radikálnější prohlášení? Kdo vymyslí nejabsurdnější demonstraci? Prezident je vrchní velitel ozbrojených sil. Pokud nechce jen mluvit, nechť vydá okamžitě rozkaz. Situaci to možná okamžitě nevyřeší, ale českým občanům se po dlouhé době ukáže, že se jenom planě nežvaní a něco konečně dělá,“ říká místopředseda poslaneckého klubu Úsvitu Petr Adam.

„Miloš Zeman se dokáže vcítit do myšlení českých občanů, a vyjádřil tím jejich většinový názor,“ soudí poslankyně ČSSD Marie Benešová.

„Myslím, že tu byl zaměněn termín ‚uprchlíci‘ a ‚ekonomičtí migranti‘. Bouří se ti, kteří nejsou uprchlíky. A u nich platí to, co řekl prezident. Většina z nich zneužívá systém a ty je třeba okamžitě a nekompromisně posílat zpátky,“ míní europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

„Prezident Zeman vyjádřil v tomto případě mínění velké většiny společnosti, která není rozhodně xenofobní, avšak citelně vnímá obavu z hrozící ztráty hodnot, na nichž byla nejen vystavěna, ale na kterých i dnes stojí a funguje. Ohrožení nejen křesťanských, ale též kulturních či sociálních vzorců je natolik významné, že nelze masový exodus i do ČR ponechat bez povšimnutí či jej schvalovat a z některých míst dokonce snad podporovat. Jde nám o samotnou identitu české společnosti, a proto jsou tato prezidentova slova zcela na místě,“ soudí poslanec KSČM Jiří Valenta.

„Zeman má samozřejmě pravdu. Uvidíme, jak pražská kavárna dokáže jeho slova překroutit. To mu přece nemůže projít, být takhle xenofobní…,“ reagoval senátor ODS Tomáš Jirsa.

„Stručnější a výstižnější výrok k uprchlické vlně jsem nečetl. Smekám, pane prezidente. Mluvíte mi z duše,“ vzkázal poslanec ČSSD Stanislav Huml.

Je to podbízení se tomu nejhoršímu, co v sobě lidé mohou najít

„Je to podbízení se tomu nejhoršímu, co v sobě lidé mohou najít. Být takoví Zemanové u moci v západních zemích v době komunismu, byli by vraceli uprchlíky zpět do uranových dolů nebo na Sibiř, v 39. a 49. roce pak rovnou do koncentračních táborů. A po roce 1989 by nám v duchu nápisů v obchodech ‚Češi nekrást tady!“ nedovolili strhnout ostnaté dráty, které nás držely v komunistickém ráji. Myslím, že vrávorání u korunovačních klenotů bylo oproti tomuto ještě vyloženou noblesou,“ míní poslanec ANO Jiří Zlatuška.

„Přesně toto v Úsvitu říkáme už dávno – a jsem rád, že tato slova teď opakuje i pan prezident. Podle mě to jsou jasná a rozumná pravidla, na nichž není nic špatného a proti kterým se nedá nic namítat. I když nepochybuji, že někteří to kritizovat budou. Zvláště druhý a třetí bod platí pro všechny návštěvníky naší země bez ohledu na původ a důvod jejich pobytu. V některých zemích by porušení místních pravidel asi nemělo za následek jen, že nás požádají, abychom odešli. A každý si nerespektování pravidel pořádně rozmyslí. Tak proč by to nemělo platit i u nás,“ říká poslanec Úsvitu Martin Lank.

„Myslím si, že k tomu není co dodat. Je to vyčerpávající. Přál bych si, aby to tak bylo. Ovšem nejsem si jist, že je to tak jednoduché. EU ukazuje, že není schopna věci řešit. My jsme součástí EU, tak bohužel neseme i to negativní, co je součástí Unie. Vláda by jistě měla podporu drtivé většiny, pokud by se proti výrazně vymezila,“ míní poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna.

„Vláda sice odmítla kvóty EU, ale sama si stanovila, že sem uprchlíky vezme, což je v podstatě totéž jako pozvání! Takže je prezident se svým úsudkem populisticky zcela mimo mísu!“ říká poslanec ODS Petr Bendl.

„Odpovím tím, co zažívala naše společnost před rokem 1989, kdy ji z tehdejšího ČSSR opustilo několik vln občanů, a to ať oficiálně, či neoficiálně. Švýcaři, Němci, Rakušané, Švédové a mnozí další je přijmuli a ti se museli místním podmínkám přizpůsobit a respektovat je. Dnes je situace složitější, protože přichází lidé z jiných kultur, ale toto zásadní pravidlo musí platit i nyní, odkudkoli, jinak naše pojetí bytí velmi rychle zanikne,“ říká senátor STAN Jan Horník.

Na co se ještě, sakra, čeká? Ta impotence EU je až děsivá

„Nelze než souhlasit. Ale jsou to slova hlavy státu a velkého zastánce EU. I pragmatika. Pan prezident jistě ví, že slova nestačí. Je-li někdo na našem území i teritoriu EU bez potřebných víz, financí a není-li zřejmý opravdu azylový důvod jeho příchodu, měl by být neprodleně deportován zpět. Je to rozhodně levnější, než je měsíce živit. Na co se ještě, sakra, čeká? Ta impotence EU je až děsivá. Slova, i líbivá, jsou jen slova. Činy však nikdy nenahradí. Nás kupříkladu na všech letištích roky po milionech, navíc za nemalý letištní poplatek, lustrují jako potenciální teroristy. Před lety byli Britové kvůli snědším spoluobčanům přímo u nás na Ruzyni. Kanada zavedla víza. Amíci by nás bez potřebných papírů šupem vrátili zpět. Proč sami sebe děláme dobrovolně méněcennými? A mimochodem, dodržují běženci 40procentní dienstbierovsko-evropské kvóty na ženy? Je mi tak ze všeho chaosu dost smutno. Je mi líto. EU nevěřím,“ uvedl poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

„Nemám k tomu další komentář. Ztotožňuji se s názory pana prezidenta,“ reagoval poslanec KSČM Miroslav Opálka.

„Výstižné tři věty pana prezidenta. Na ‚invazi muslimů‘ do Evropy mám stejný názor,“ sdělil senátor ODS Jaroslav Zeman.

„Podle mého názoru český prezident Zeman vyslovil názor většiny českých občanů,“ uvedla poslankyně ČSSD Dana Váhalová.

Senátor Jozef Regec uvedl, že se může s názory prezidenta plně ztotožnit.