úterý 19. dubna 2016

Stalo se dnes! Sebevražedný útok v centru Kábulu. Video


LAJKUJ SDÍLEJ KOMENTUJ 
Podle afgánské policie se nedaleko ministerstva obrany v centru Kábulu odpálil atentátník v autě.


Kábul - Několik lidí dnes zahynulo a více než 200 utrpělo zranění při sebevražedném útoku v centru afghánské metropole Kábulu. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na afghánské ministerstvo zdravotnictví. K atentátu se přihlásilo hnutí Taliban.


Ve čtvrti, kde se incident stal, sídlí řada vládních a diplomatických úřadů, mimo jiné velvyslanectví USA či mise zahraniční koalice působící v zemi pod vedením Severoatlantické aliance.

další videa
„Z policejních zdrojů víme, že to byl sebevražedný atentátník, který řídil vůz s trhavinami. Jeho cílem byl konvoj afghánské armády nedaleko budovy ministerstva obrany,“ uvedla arabská televize Al-Džazíra. Svědci po výbuchu podle televize hlásili střelbu. „Afghánská policie se domnívá, že v jedné z okolních budov by mohlo být několik útočníků,“ dodala stanice.
K výbuchu došlo v době, kdy v afghánské metropoli mířili lidé do práce. Došlo k ní týden poté, co radikální islamistické hnutí Taliban oznámilo svou „jarní ofenzívu“ proti vládě a jejím zahraničním spojencům.

video z místa atentátu zde

Žádné komentáře:

Okomentovat