úterý 14. července 2015

Víte, kolik stojí Česko jeden uprchlík? Vypadá to na největší tunel v dějinách Evropy!

Zajímá vás, kolik stojí Českou republiku péče o jednoho uprchlíka? Díky informacím ministra vnitra Milana Chovance jsme se dopočítal zajímavého čísla. A také mám podezření, že někam mizí docela dost peněz. Kam?


Vláda rozhodla, že vybuduje dvě záchytná zařízení pro uprchlíky. Jedno bude ve Vyšních Lhotách u Frýdku-Místku, druhé v Balkové na Plzeňsku. Každé zařízení pojme přes dvě stovky uprchlíků.
Čtenáři portálu iDnes.cz se také od ministra vnitra Chovance dozvěděli, že letos by si ze státní kasy na uprchlíky rád vzal 234 milionů a příští rok si řekne o 1,1 miliardy.
Minulý týden vláda rozhodla, že Česká republika přijme 400 uprchlíků z táborů v Jordánsku a Kurdistánu, kde jsou Syřané prchající před Islámským státem, a že od Itálie a Řecka od letošního září do září 2017 převezme dalších 1 100 lidí.
A čtenáři portálu iDnes.cz začali počítat. A došli k logickému závěru, že jeden uprchlík stojí Česko ročně necelý milion korun. Čtyřčlenná rodina pak bude Česko podle těchto výpočtů stát necelé 4 miliony ročně.

Je tu totiž možnost, že z částky milion korun na hlavu nejde celý milion na uprchlíka. Řekněme, že na běžence je použito luxusních 300 000 Kč ročně (nebo jen 150 tisíc?). Kam zmizí těch zbylých 700 tisíc korun?
Ano, něco spolkne státní aparát, něco rozkradou úředníci. S tím se ve zkorumpované zemi musí počítat.
Jenže přeci nezmizí z každé hlavy 700 000 Kč? Nebo přeci jen ano? A kam tedy?
A dostáváme se k obrovskému tématu. Tím jsou neziskovky, které se o uprchlíky „starají“.
Že tu něco smrdí, naznačily už Lidové noviny nebo třeba bývalý ministr vnitra Ivan Langer (ODS).
„Snaha mnohých těchto organizací je výsostně zištná! Uprchlíci jsou úžasný byznys. A proto jsem vždy v rámci transparentnosti žádal, ať každý, kdo k tématu mluví, řekne, kolik peněz bere daňovým poplatníkům! Kolik finančních prostředků dostává z veřejných zdrojů například Člověk v tísni a na co?“ Takhle provokativně se ptá na svém Facebooku Ivan Langer.
Koho zajímá, jak si neziskovky mastí kapsu na uprchlících, tak velký materiál najdeZDE
.
Novinář Martin Ambros sestavil přehlednou tabulku, ze které plynou šokující čísla:

Takže už vidíme, že kolem uprchlíků v Česku se točí miliardový byznys. V Německu nebo Belgii to bude stejné, jen to není v korunách, ale v eurech.
Další nepříjemná zjištění nás čekají, když se podíváme, kdo tyto neziskové organizace vlastní. Kdo stojí v pozadí jejich vlastnických struktur. To jsou věci natolik závažné, že v podstatě narážíme na vyvádění státních peněz přes neziskovky do soukromých rukou.
Už chápete, proč se přistěhovaleckou vlnu nedaří zastavit? Protože není zájem. Byznys se přeci musí hýbat.

3 komentáře:

  1. chtelo by to zverejnit jmena majitelu neziskovek...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je verejna informace staci trocha vlastni iniciativy a zjistite to hned. Jen kdo stoji v pozadi je vec jina. To se uz musite pidit a mit sirsi informace.

      Vymazat