pátek 22. dubna 2016

Teroristé mezi uprchlíky?

Harald Weilnböck, psycholog a expert na násilný extremismus a metody prevence a deradikalizace, v rozhovoru pro EuroZprávy.cz vysvětloval, jak bojovat proti radikalizaci a zda jsou oprávněné obavy, že uprchlíci do Evropy přinášejí násilný extremismus.


Teroristé mezi uprchlíky?

Weilnböck také v rozhovoru pro EuroZprávy.cz reagoval na názor, že spolu s uprchlíky do Evropy přicházejí teroristé a radikální islamisté.


„Islámský stát a další podobné organizace nepotřebují uprchlíky, aby do Evropy dostaly své zahraniční bojovníky. Mají finanční prostředky i falešné dokumenty a pasy k tomu, aby to udělaly daleko rychleji a efektivněji."

„Nicméně pokud v zemi máte uprchlíky, může se stát, že se v těchto táborech někteří z těchto lidí ukryjí. Ale myslím si, že tvrzení, že jsou mezi uprchlíky systematicky vkládáni teroristé, aby se tak dostali do Evropy, je nesmyslné..


„Co se ale může stát a již se i stalo, je to, že úmyslně do této skupiny lidí nastrčí svého člověka, aby byl nalezen a byl z toho v západních médiích udělán problém. Protože to, co teroristé milují, je posilování populistické rétoriky na Západě. Takže pokud jako teroristé máte způsob, jak poštvat Evropu proti uprchlíkům, uděláte to," dodal


celý článek zde




Žádné komentáře:

Okomentovat