pátek 31. července 2015

VIDEO Modelka natáčela na pláži, a najednou za ní přistála loď s uprchlíky.

Po internetu koluje video, které názorně dokládá, že Evropa nečelí přílivu uprchlíků sama. Pláž na americké Floridě je pro běžence podobně velkým lákadlem jako pobřeží evropského kontinentu, o čemž se na vlastní oči přesvědčilo osazenstvo, které tam přijelo natáčet reklamní videoklip.


Fotografka Ekaterina Juskowski, která v osmnácti letech jako studentka emigrovala z Ruska do USA, přijela na pláž ve floridském Maimi natáčet reklamní videoklip. Vedle její kamarádky-modelky se na něm ale nakonec ocitli i nechtění komparzisté. Justowski totiž na kameru zachytila připlouvající loď, ze které vyskákalo do moře několik uprchlíků a tryskovým tempem prchalo z pláže do města.

Jiří Krampol rozjímá: Svět spěje do hajzlu.

Juskowski, sama emigrantka, má pro uprchlíky pochopení. „Ač může být pro mnoho z nás problém s ilegální imigrací kontroverzní, je důležité mít na zřeteli, že lidé, kteří k nám přicházejí, tu hledají lepší život. A platí za to vysokou cenu svojí odvahou, strádáním a osamělostí. Poznala jsem Ameriku jako zemi s velkým srdcem. Soucítím s uprchlíky a věřím, že americká vláda zapracuje na zlepšení přistěhovaleckých zákonů,“ říká.

Drsný rozhovor s teroristou: Nejsem žádný krvežíznivý řezník. To je prostě džihád


Podle mluvčího americké pohraniční policie Franka Millera je téměř nemožné uhlídat celé rozsáhlé pobřeží Floridy. Projevuje se to i na stále rostoucím počtu podobných incidentů, které úřady registrují. Většina uprchlíků do Spojených států míří z Kuby, Haiti a další karibských ostrovů.


Jiří Krampol rozjímá: Svět spěje do hajzlu.

I Havel mi říkal, že kapitalismus dnes stojí na gaunerech. Babička brečí v lékárně, že nemá na lék, a my budeme pomáhat cizincům?


CIVILIZACE A MY Herec, bavič a moderátor Jiří Krampol jako by se v rozhovorech pro ParlamentníListy.cz vždy vtělil do Jeana-Paula Belmonda, kterého už více než třicet let dabuje. Ten se ve svých filmech totiž s ničím nepáral a podobně to má i Jirka Krampol. Na otázky týkající se zásadních civilizačních témat totiž vždy odpovídá přímo a navíc tak, jak to cítí. A když nezná odpověď, s klidem to přizná. Nikdy proto od něj neuslyšíte uhlazené věty, které vypouštějí ze svých úst převážně politici. O nich si ostatně Krampol nemyslí nic dobrého.

„Nejdříve by se měli postarat o lidi, kteří nemají co jíst a nemají domov a na lékařské ošetření. Teprve pak by se měli starat o imigranty,“ říká na jejich adresu.
Je to už sedm let od začátku velké ekonomické krize, která začala krachem amerických bank. Během té doby se kritici současného systému snažili pomocí akcí jako Occupy Wall Street přesvědčit veřejnost, že miliardáři a „banksteři“ lidstvo pomocí finančního systému okrádají. Měli podle vás pravdu? Jsou dnes pojmy jako kapitalismus, globalizace a volný trh přežité? A jaká je budoucnost kapitalismu?
Ještě v době, kdy býval Václav Havel prezidentem, jsme se pro něj s kamarádem, když jsme se vraceli z natáčení, stavěli v Portugalsku. A on nám tehdy ze starého kamarádství řekl jednu věc: „Ten kapitalismus, co praktikoval Baťa, tak ten byl fantastický v jedné věci, neboť chudým lidem pomohl a udělal z nich doktory a inženýry, postavil jim domy, koupil jim auta a letadla, naučil je cestovat, naučil je jazyky, a vznikla tím hodnota pro lidstvo. Ale ten nový kapitalismus je jen postavený na gaunerech, banksterech, a je proto zhoubný.“ Vezměte si, že třeba v USA nechají zmrazit nějakou měnu – kupříkladu japonský jen či japonská aktiva na 14 dní –, ale mezitím posunou v kurzu desetinnou čárku. Jenže tím za těch 14 dní získají velké množství kapitálu. Ti lidé v bankách se tím obohatí, ale přitom nevytvoří pro lidstvo nic. To je pak kapitalismus, který je zcela na nic, neboť se nevytváří žádné hmatatelné hodnoty.

Víte, kolik stojí Česko jeden uprchlík? Vypadá to na největší tunel v dějinách Evropy!




Tedy současnou krizi kapitalismu i podle vás způsobují převážně banksteři, tedy finančníci spojení se zločinnými finančními praktikami?
Podívejte se, jak se podnikalo dříve: kdysi si podnikatel, který třeba chtěl podnikat v pohostinství nebo hoteliérství, brával k sobě člověka, který tomu na rozdíl od něj rozuměl, neboť v něm pracoval dvacet let. A to si jej ještě sakra prověřoval, zda onomu oboru opravdu rozumí! Teď ale každý dělá to, k čemu se právě přichomýtne – zubař dělá třeba ministra kultury, jiný lékař zase primátora a podobně. To je, jako kdyby se z takového blba, jako jsem přes výpočetní techniku já, neboť neumím zapnout ani mobil, stal ředitel výpočetního střediska. To je stejné. Všude do všech možných firem hledají mnoho mladých jen proto, aby z nich udělali manažery všeho druhu. Ale co jsou tito manažeři za přínos? V čem jsou přínosem pro lidi, když kolikrát nemají ani základní odborné vzdělání a nic neumějí, a přesto jsou manažery nějakého státního podniku? Pak to zkurví a oni je vyhodí, ale dají jim přitom odstupné třeba deset milionů. Za to, že to zkurvili? To mi přijde příšerný!
Jak se díváte na krizi Řecka? Myslíte si, že to je vina těchto bílých límečků? Že mezinárodní banksteři dovedli Řecko přímo ke krachu?
Vezměte si, že banky vám kdysi – tak před dvaceti lety – dávaly za uložené peníze úrok i 17 procent. Teď jdete do banky a za to, že si jdete vybrat své peníze,  jim musíte ještě zaplatit. To je přece otřesné! Úrok nikde žádný a jen vy platíte za to, že někdo jiný disponuje s vašimi penězi. Když to takto dělají s celým národem, tak to už nejde ani o miliardy, ale o biliony! Oni si s vašimi penězi zacházejí jako se svými, a přitom na tom vydělávají další peníze, jen ti vlastníci peněz za to nemají nic, a ještě jim za to platí. To je otřes!
Právě že premiér Alexis Tsipras poukazuje na to, že na jejich krizi, tedy krizi Řecka, se přiživily především banky ve Francii a v Německu...
No jo, ale zase na druhou stranu si musíte uvědomit, že v Řecku měli kdysi – a někteří prý mají ještě doteď – vůči nám pohádkové platy. Třeba to, co tam měla uklízečka, u nás nemá ani zdravotní sestra. Oni si ale podle mě s tím, že tam mají dluhy, nedělají žádné starosti. Na mě to tak působí. Celá jejich tamější krize na mě vůbec působí otřesně. Já jsem starý člověk a platím ještě 48 procent z daní. Sice bych nějaké zdravotní a sociální už dávno platit neměl, ale platím jej stále, a to jen za to, že ještě dýchám a něco si vydělám.
Myslíte si, že je tady málo úlev pro důchodce?
To, co člověk vytvořil do důchodu, tak prosím, za to by měl něco odvádět. Ale to, co si vydělá po důchodovém věku, by mělo být už jeho. Podle mě by už nic státu platit neměl. To mám snad podporovat nějaké sociální skupiny, které nechtějí pracovat? Co je mi do toho!

MAFIA III: Kdy a kde se bude odehrávat?



Demonstrace v Praze Praotec Čech byl taky imigrant, znělo na podporu uprchlíkům


Myslíte si, že kdyby Řecko odešlo z eurozóny, že by EU „dostala na frak“, že by to byl její konec? Co by bylo podle vás nejlepší udělat s EU – ještě více ji sjednotit, nechat takto, zrušit euro, zrušit celou EU?

Abych řekl upřímně, tak to nevím! Já tomu totiž nerozumím. Ale když si někdo v EU naseká dluhy, tak my jim je budeme platit? A proč? A navíc mně se nelíbí evropská politika v rovině, že má být všechno stejné – lidé tam mají jíst stejné jídlo, mají mít stejné peníze, stejné tričko... To se mi vůbec nelíbí. Podle mě by každá země EU měla mít své peníze, svoje poštovní známky, prostě má být něčím specifická, ale něčím také zajímavá. Tohle je svět podle pravítka, že se všichni nažerou jako stádo a pak je naženou jako stádo do fabrik a půjčí jim peníze na auta a oni pak všechno jako novodobí otroci celý život splácejí. To se mi opravdu nelíbí.
Migrace je nyní zásadní téma současnosti. Do jaké míry je podle vás migrace, která zaplavuje Evropu a dorůstá rozměrů téměř novodobého „stěhování národů“, přirozeným jevem, který patří k životu?
Já už jsem jednou říkal, co si o tom myslím. Nejdříve by se měl stát postarat o lidi, kteří jsou na tom blbě a jsou pod mostem, nemají co jíst, nemají kde bydlet, nemají domov a nemají na lékařské ošetření, a pak by se měl teprve postarat o ty další, o imigranty. Tedy že bych upřednostňoval lidi odjinud – i když mi jich je líto, jsou to chudáci – tak to ne. Když přijdu do lékárny a vidím tam babičku, která brečí, protože nemá na lék, protože jí ten lék zase zdražili oproti minulému měsíci, je mi do breku. To je mi líto. O tyhle lidi by se měli naši politici nejdříve postarat, a ne o ty, kteří sem přijedou. Já vím, že to je ode mě blbý, ale jak to cítím, tak to říkám. V Indii jsou miliony lidí, kteří žijí na pěti čtverečních metrech a také nemají co jíst. Je mi jich také líto, ale co mohu víc dělat? To jim mám posílat půlku svého důchodu, nebo jak?
Takže byste souhlasil s prezidentem Milošem Zemanem, který v těchto dnech kritizoval vládu za to, že nedokáže sehnat peníze pro takzvané Klokánky, ačkoli uprchlíci budou podle něj jistě stát více peněz?
Ano, to je ostudné. Vždyť každou chvíli slýcháváme v televizi, abychom přispěli na Jarouška, že potřebuje nový přístroj, jelikož nemůže dýchat. O tyhle děti by se ale měl postarat náš stát, měl by jim přístroje, které potřebují, zaplatit. A až se o ně postará, tak teprve pak by se měli ti naši politici starat o cizince. Říká se, že košile je bližší nežli kabát. Když dědečka i s postelí vystěhují z domova důchodců ven a on je ještě retardovaný, a všichni se přitom na něj vykašlou a někdo pak přijde a řekne, že je potřeba, aby se někdo o uprchlíky postaral, tak co je mi do nich? Ať se postarají o toho dědečka, který je Čech a je to můj krajan!

Tady budou v Česku nové tábory pro uprchlíky! Lidé mají strach. video



Huml o prasatech, válce i uprchlících, kteří mu nevadí ani za barákem


Rusko modernizuje své zbraňové systémy, posiluje vojenskou přítomnost blízko svých hranic. Jak to může dopadnout? Máme se Ruska bát?

Tak na tyto věci neznám odpověď, to nesleduji. Tomu opravdu nerozumím a říkal bych k tomu nesmysly.
Myslíte si, že budoucí generace čeká jen to úplně nejhorší? Tedy války, sucho, nedostatek potravin a nedostatek vody? V čem budeme žít za dvacet, třicet let?
Svět už podle mě spěje do hajzlu. Nic jiného neslyšíte a nevidíte než jen samou negaci. Otevřete noviny a tam každého pomlouvají. Každého! A navíc bulvár každého bezdůvodně mydlí. Poukazuje jen na to, v čem je ten a onen špatný, a téměř nikdy nepíše o tom, co v životě dokázal. Druhá věc, kterou vidíte v televizi, tak to jsou krimi zprávy. Tam je to pořád o tom, kdo koho zavraždil, kdo koho okradl a k tomu titulky: „Kdo to je? Poznáte ho?“ Tohle jsou ale věci, které by civilizace měla řešit. Já bydlím v centru Prahy a tam chlapovi za bílého dne během dvou minut ukradli dokumenty ze zavřeného auta. Tohle by se taky mělo řešit. A rychle. Také je ostuda, když jdete po Staromáku a tam se válí tak dvacet houmelesáků. Já nevím, proč je nikdo nekoncentruje do nějakého místa nebo pro ně neudělají nějakou ubytovnu či stravovnu? Vždyť je strašné, jak tam žebrají! Nejsem lakomý, ale já kvůli kšeftu jezdím v sedmasedmdesáti letech po světě, ale oni jsou kolikrát mladí lidé a jen chlastají a natahují ruce. A je to tak jen proto, že oni prý tvrdí, že se jim tak chce žít.
Domníváte se, že třeba za padesát let bude v Evropě válka?
Ta tady může vypuknout za rok, a to kvůli tomu, kam Evropa v poslední době spěje.
Takže naše budoucí generace nic dobrého nečeká?
Bude záležet na tom, co pro to udělají. Všimněte si ale toho, že dnešní mládež má hlavní zájem jen sedět u nějakého počítače. Lidé se už mezi sebou nebaví, nekomunikují, oni si jen mailují. Mně ten svět připadá, že se už zbláznil. A ty americké filmy, které vysílají naše televize, tak to jsou takové stračky! Přitom Američani umějí točit super filmy, ale my nakupujeme jen ten největší póvl. To je někdy něco tak slabomyslného, že je to až k pláči.

Tady chcíp pes. A najednou sem povezou přičmoudlivce a dají na to miliony.



V Česku vzniká soukromá armáda proti IS a uprchlíkům! Už i cvičí


Česká společnost je již 25 let svobodná. Měl jste v roce 1989 jinou představu o tom, co přišlo, a jste zklamaný tím vývojem? Kdo za to podle vás může? Nebo je to naopak?

Když si vzpomenu, jak jsem zvonil klíči, tak bych si dnes tím klíčem dal mezi oči. Já jsem si tehdy připadal jako ti svazáci v roce 1948, kteří věřili, že tady bude fajn socialismus, jak se všichni budou mít rádi a bude tady ráj na zemi. Podobné to bylo i po roce 1989, kdy to tady všichni ti rozumbradové různě rozkradli, tedy i to málo, co jsme měli. A co tady dnes máme? Dnes naše není nic. Vodárny připadly Francouzům, dráhy patří Italům, televize patří všem možným národům a zábavu tam dělají třeba Litevec nebo Rumun, tedy cizinec. Jak mohou ale tito lidé dělat zábavu, když vůbec nemají ponětí o tom, co náš národ chce a nad čím se baví?
A jaký pocit máte z Havla, Klause a Zemana?
Já bych chtěl, aby politiku v této zemi dělali rozumní lidé a mladí, kteří by uměli vzít rozum do hrsti a začali opravdu pro lidi něco dělat.

zdroj : http://www.parlamentnilisty.cz/

čtvrtek 30. července 2015

Hymna východu? Skladba „Vypic a žic“ trafila klinec po hlavičke

Song „Vypic a žic“ má v sebe všetko, čo by mal mať letný hit. Energiu, nápad, dobrý text a hlavne prízvuk, ktorý ľudí od Popradu na východ nenechá chladnými...


Staré hity v novom šate. Zuzulienka, Čerešne, ale popritom aj niečo z vlastného súdka. To je Mafia Corner. Projekt z roku 2013 si získava čoraz väčšiu popularitu a tento song mieri na silnú družinu – východniarov.
Nová skladba si hneď počas úvodného dňa získala veľké množstvo fanúšikov. Nielen mladí, ale aj tí skôr narodení ocenia fakt, že pieseň je mixom rôznym nárečí, ktorým neporozumie úplne každý. Práve to z nej robí výnimočný song, predurčený stať sa hitom.

MAFIA III: Kdy a kde se bude odehrávat?




 Raketový „nášup“ a veľký potenciál
V deň štartu na Youtube skladba „Vypic a žic“ atakovala hranicu 70 000 zhliadnutí a vďaka podpore rozhlasových staníc sa aj na sociálnych sieťach stala horúcou témou s obrovským dosahom.
V texte nechýbajú spišské párky, krásne dievčatá v krojoch, multifunkčné slovo „dzigať“ a takisto notoricky známa remíza východniarov s pálenkou.
Možno sa vám táto skladba nedostane pod kožu hneď na prvé počutie, ale tento pokus stojí rozhodne zato. Letné festivaly a akcie na Spiši, Zemplíne či Šariši asi ťažko obídu tento počin.
A na záver jeden od „Košicoch“. „Čo neni robota na vychodze? Bo tu už šicko porobeno.“
další parádní hitovky od Mafia Corner








MAFIA III: Kdy a kde se bude odehrávat?

První fotka prozradí víc, než byste čekali!



Vlna nadšení se včera přelila internetem po oznámení třetího dílu herní pecky s českým rodokmenem Mafia. Zatím toho o ní však moc nevíme, i když...

Spoustu věcí o nové Mafii totiž vyčetli fanoušci z první poutací fotky, kterou jistě lidé ze společnosti 2K pečlivě vybírali, aby nedočkavým hráčům pár věcí naznačili. Už podle zběžného pohledu jde podle tvaru aut určit, že se podíváme někdy na začátek sedmdesátých let, což potvrdili i oči automobilových znalců v diskuzích i článcích zahraničních herních serverů. Kára úplně napravo by měla být '64 Pontiac Catalina nebo '65 – '67 Mercury Comet. Druhé auto zprava vypadá typově na výrobní řady let 69 až 71.

Cameron varuje uprchlíky: Británie není bezpečné útočiště. video




Už dříve se spekulovalo, že se v třetí Mafii podíváme na jih USA - konkrétně do Louisiany, zejména pak nádherného New Orleans, které obklopují rozsáhlé močály v deltě Mississippi, a kde je třeba i malá zapadlá osada s názvem (bingo!) Bohemia. A první fotka to jen potvrzuje. Při bližším pohledu si všimnete, že ke skupince gangsterů se vodou blíží hladoví aligátoři. 
Hra by se ale taky mohla odehrávat v Miami, kolem něhož jsou taky mokřady, a které se na konci 60. let stalo na dlouhou dobu hlavní vstupní branou kokainu a marihuany na území USA. Souviselo to se zvýšenou lodní dopravou vyvolanou válkou ve Vietnamu. Právě na jejím pozadí by se mohl příběh odvíjet, podobně jako Mafia II začínala událostmi konce 2. světové války. 

prsa, prsa, prsa - PREZENTUJEME NĚCO HYPNOTICKÉHO A TŘESOUCÍHO SE (A KŘE...




O hlavních postavách příběhu se dá z fotky jen spekulovat. Jedna ze siluet je určitě žena. Zda budeme žít s jednou postavou, nebo se po vzoru GTA V budeme přepínat mezi více hrdiny, to snad prozradí první trailer, který vychází příští středu.
Připomeňme, že Mafii vyvíjí nové kalifornské studio Hangar 13, v němž působí í čeští vývojáři, co se podíleli na prvních dvou Mafiích.

Cameron varuje uprchlíky: Británie není bezpečné útočiště. video

Calais - Británie se nestane žádným "bezpečným útočištěm" pro nelegální imigranty, kteří se snaží v Calais vniknout do Eurotunelu. Uprchlíky varoval britský premiér David Cameron.


Do podmořského tunelu se v noci snažily dostat stovky běženců, což je poslední dva měsíce běžné. Francouzská policie pravidelně zatkne i dva tisíce uprchlíků. Ve středu v tunelu zemřel Súdánec - přejel ho kamion, do něhož se snažil dostat.

V Česku vzniká soukromá armáda proti IS a uprchlíkům! Už i cvičí



Jen tento týden se do terminálu tunelu snažilo vniknout 3,5 tisíce běženců. Policie jich ve středu v noci odvedla stovky. Ilegálové přežívají v Calais v improvizovaném táboře u města.
Cameron varoval, že budou z Británie posíláni zpět. Francie podle něj poslala do Calais dalších 120 policistů a Londýn investuje do oplocení a bezpečnostních opatření. "Uděláme vše, co bude třeba, abychom zajistili, že budou naše hranice bezpečné, a britští turisté mohli jet na dovolenou," konstatoval šéf britské vlády. 
Premiér uznal, že situace je tragická, protože řada lidí absolvuje strastiplnou cestu přes Středozemní moře, aby našla v Británii lepší život. "Ale musíme chránit své hranice," zdůraznil Cameron. 

Zlatuška z ANO: I my jsme byli utečenci, když jsme přišli na Říp



Británie? Naše poslední naděje, říkají uprchlíci
Migranti ale tvrdí, že nemají jinou možnost než se do Spojeného království pokusit dostat. Čtyřiadvacetiletý afghánský úředník Raihan Jan cestoval přes Írán do Turecka a pak přes Řecko a Itálii do Calais. "Slyšeli jsme, že jeden člověk včera v noci zemřel. Víme, že je to velmi nebezpečné, ale jinak se do Británie dostat nejde," řekl Afghánec BBC. "Je to poslední šance, kterou máme," dodal. 
Šestadvacetiletý Mohammad Al-Mohammad vystudoval anglickou literaturu, pak ale musel prchnout před občanskou válkou v Sýrii – celou cestu stopoval. "Snažil jsem se asi devětkrát nebo desetkrát dostat do tunelu, ale nikdy to nevyšlo," podotkl Syřan z Aleppa. V Británii prý hledá klid, má tam bratra.

18 + Děti z IS popraví vojáky. video



Okolí ústí tunelu je těžké uhlídat
Běženci dříve ve větší míře využívali k útěku do Anglie místní přístav, ale ten úřady začátkem června obehnaly vysokým plotem s ostnatým drátem a různými zátarasy. Okolí ústí tunelu, kterým se z Calais do Folkestonu přepravují kamiony na vlakových soupravách a kterým jezdí z Paříže do Londýna osobní rychlovlaky, je také oploceno, ale je těžké místo uhlídat vzhledem k jeho velikosti.  
"Je jasné, že některým se podaří dostat se do Anglie a že ostatní běženci o tom vědí. To je utvrzuje v přesvědčení, že masové průniky jsou nejlepší způsob, jak projít. Nemají tedy důvod přestat, naopak vidí důvod počet pokusů zvýšit," řekl jeden z policistů listu Le Figaro.
Oblast terminálu o rozloze 650 hektarů má plot o délce 28 kilometrů. "Nájezdy" přistěhovalců u tunelu podle společnosti Eurotunnel komplikují život zvláště řidičům kamionů, do kterých se imigranti snaží dostat. 
Podle čísel, která zveřejnily v polovině měsíce britské úřady, zaplatily dopravci za to, že jejich auta převezla migranty do Británie, mezi dubnem 2014 a dubnem 2015 celkově na pokutách 6,6 milionu liber (255,6 milionu korun). To je o 2,4 milionu liber více než v předchozím období. V Británii se proto začal prodávat na internetu speciální detektor, který je podle výrobce s to varovat řidiče kamionů o přítomnosti nelegálních migrantů v jejich voze.