sobota 18. července 2015

Lidé se bouřili proti uprchlíkům, sešli se na Václavském náměstí

V horní části Václavského náměstí v Praze se po 15:00 sešlo na 400 odpůrců Evropské unie, islámu a současné migrace uprchlíků do Evropy.


Řečník Jiří Jiskra z Mladé Boleslavi vyzval vládu, aby nepřijímala nikoho ze současné migrační vlny, aby islám a právo šaría postavila mimo zákon, aby důkladněji střežila hranice před uprchlíky a aby Česko vystoupilo z Evropské unie.
Jiskra své prohlášení odůvodnil tím, že se nechce bát o svůj život a nechce se bát jen proto, že je ateista a uznává rovnost mužů a žen. "Nechci tady ani malinkou skupinu islamistů," uvedl Jiskra.

Demonstrace v Praze Praotec Čech byl taky imigrant, znělo na podporu uprchlíkům




Před 16:00 se demonstranti spolu s ním vydali na pochod centrem Prahy na Hradčanské náměstí.
Naproti tomu v dolní části Václavského náměstí přes sto lidí vyjádřilo solidaritu s uprchlíky a demonstrovalo proti šíření nenávisti. Později odpoledne by jejich místo na náměstí měla ale zaujmout jiná demonstrace, a to namířena proti uprchlíkům.





Demonstrace v Praze Praotec Čech byl taky imigrant, znělo na podporu uprchlíkům

V dolní části Václavského náměstí v centru Prahy se v sobotu po 14 hodině sešlo přes sto lidí, aby vyjádřili solidaritu s uprchlíky a demonstrovali proti šíření nenávisti. "Cílem je vyjádřit solidaritu s uprchlíky a postavit se xenofobním náladám, které teď v České republice jsou," řekla svolavatelka akce Romana Červenková. V sobotu odpoledne se mají na Václavském náměstí uskutečnit jiné dvě akce, které jsou ale namířeny proti uprchlíkům


"Je to hlavně reakce na 1. červenec, kdy se tady objevily šibenice a nebylo to nakonec shledáno ani jako trestný čin," uvedla Červenková. Měla na mysli demonstraci proti migraci, na níž se objevily makety šibenic. Policie proti nim nezasáhla a posléze dospěla k závěru, že tím nepochybila.

Pořadatelé dnešní akce na podporu uprchlíků na sobě měli žlutozelené reflexní vesty s namalovanými sluníčky a rozdávali odznaky s anglickými nápisy Uprchlíci vítejte. Účastnici nesli cedule s nápisy "Nenávist v ČR nechceme", "Praotec Čech byl taky imigrant" nebo "Zakažte války, ne lidi." Byly vidět i české vlajky nebo vlajka EU.



Islámský stát zabil dalších 120 lidí: Sebevražedný útok na tržišti bylo naše dílo




Červenková ve svém projevu ke shromážděným zdůraznila, že uprchlíci jsou lidské bytosti, které potřebují pomoc. "Měli bychom aspoň trochu snížit ze svého pohodlí a pomoci. Jenom tak na sebe můžeme být hrdí. Nehledě na to, že počet 1500 pro Čechy vůbec nic neznamená," dodala. Vláda před nedávnem schválila plán, že by Česko mohlo do konce roku 2017 přijmout 1500 uprchlíků. S jejich výběrem pomohou církve. První potřební by do ČR mohli dorazit v září, do konce roku by jich mělo být 400. V dalších projevech pak zaznívaly výroky, že je třeba odmítnout heslo Čechy Čechům nebo že nenávist není řešením.





Po půl čtvrté se víc než stovka lidí vydala na pochod do parku na Karlovo náměstí, kde v 17 hodin začne hudební program uspořádaný iniciativou Stop nenávisti. Lidé v čele průvodu skandovali například "Čechy všem" nebo "Kdo se s tebou podělí, až sám budeš v prdeli?".

V sobotu odpoledne a v podvečer se na Václavském náměstí konají další dvě akce, které jsou ale namířeny proti migrantům. Od 15 hodin se u sochy svatého Václava sešlo několik set demonstrantů, kteří imigranty v Česku nechtějí. Ti zhruba po hodině vyrazili na pochod k Hradu. V 17 hodin začne na Můstku akce proti EU a imigraci, kterou svolala extremistická Národní demokracie. Následovat bude průvod k sídlu vlády. Poblíž Můstku by se měli sejít i další zastánci příjímání uprchlíků.

zdroj : ČTK

Islámský stát zabil dalších 120 lidí: Sebevražedný útok na tržišti bylo naše dílo

K pátečnímu masakru na tržišti v Iráku, kde zahynlo 120 lidí a dalších 130 se zranilo, se přihlásila radikální organizace Islámský stát. Atentátník měl v autě tři tuny výbušnin.


Nejnovější údaje o počtu obětí a zraněných dnes sdělil podle agentury AP guvernér příslušné provincie Dijála Músána Tamímí. Oběti, mezi nimiž je podle místních úřadů mnoho žen a dětí, slavily ve městě Chán Baní Saad v provincii Dijála svátek íd al-fitr, který je oslavou konce postního měsíce ramadánu.


Taková zvěrstva islamistů. Už je to opravdu hnusné

Uprchlíci jsou nájezdníci! Řešte to, nebo jděte z funkcí, udeřil senátor na Brusel



Silná exploze mnohé oběti roztrhala a zničila i několik domů. "Někteří lidé sbírali pozůstatky dětských těl do beden od zeleniny," popsal agentuře Reuters jeden z policistů zasahujících na místě atentátu. Po výbuchu se na místo tragédie seběhli přeživší a ze vzteku začali kameny rozbíjet okna kolemstojících vozů. Vedení provincie Dijála vyhlásilo třídenní smutek. Také nařídilo dočasně uzavřít všechny parky a další místa, kde se tradičně hromadně slaví, aby se předešlo dalším útokům islamistů. Obyvatelé Bagdádu a jeho okolí jsou v poslední době téměř denně svědky bombových útoků páchaných příslušníky radikální sunnitské organizace Islámský stát. Ta útočí především na šíitské muslimy, jejichž představitelé například vládnou v Iráku. IS už ovládá rozsáhlé oblasti na severu a západě Iráku a na severu a východě sousední Sýrie. Od začátku bojů s IS v roce 2014 už zahynulo podle OSN více než 15.000 civilistů a na 30.000 bylo zraněno.




Taková zvěrstva islamistů. Už je to opravdu hnusné

Islámský stát se podle informací britského deníku Daily Mail dopustil dalšího neuvěřitelného zvěrstva. Naposledy měl zaživa upálit pět žen ze sunnitského kmene Albu Nimr za to, že odmítly dovolit, aby se jejich děti staly bojovníky ISI


Sunnitský kmen Albu Nimr je dobře známý svým tuhým odporem, se kterým dlouhá léta vzdoroval al-Káidě a v posledních měsících také džihádistům z Islámského státu. S al-Káidou vedou stateční válečníci z tohoto kmene válku o získání kontroly nad provincií Anbar již od roku 2007. V důsledku odporu vůči Islámského státu bylo dle aktivistů za lidská práva téměř 700 členů tohoto kmeni vloni v létě hromadně zmasakrováno džihádisty ISIL. Ti jim poručili pochodovat do pouště, kde je všechny zastřelili. Nyní tedy kmen dle výpovědi jeho náčelníka Sheikha Naima al-Kaouda postihla další tragédie.

Drsný rozhovor s teroristou: Nejsem žádný krvežíznivý řezník. To je prostě džihád




Al-Kaouda se nechal slyšet pro saúdskoarabský list Sharq al-Awsat , že byly ženy i se svými dětmi po odmítnutí svěřit je na „převýchovu“ obklíčeny gangy džihádistů a přímo v ulicích města Heet hromadně upáleny. Zahynuly matky i všechny jejich děti. Těžce zkoušený irácký sunnitský kmen však není jediný, na kterém se dopouští rozzuření džihádisté své odplaty za kladení odporu. Přibližně ve stejnou dobu bylo na internetu zveřejněno video, ze kterého vyplývá, že podobného krutého masakru se džihádisté dopustili také na odbojném sunnitském kmeni Šaitat, který přebývá v syrské provincii Dajr az-Zaur.




Džihádistické skupiny se často chlubí svoji krutostí a nezdráhají se zveřejňovat fotografie a videa z veřejných bičování a veřejných poprav. A to zejména z výše zmíněné největší irácké provincie Anbar. Přesto nic nenasvědčuje tomu, že by se cítily odbojné sunnitské kmeny nějak zastrašeny a Albu Nimri i další pokračují i nadále v boji. Město Heet, kde byla provedena hromadná poprava matek a jejich dětí, leží jen asi padesát kilometrů od města Ramádí, které nedávno jednotky džihádistů dobyly. Od té doby čelí prozatím nespěšným pokusům irácké armády získat město opět pod kontrolu. Premiér země Hajdar al-Abádí navíc nařídil novou ofenzívu, která si vyžádala od 18. června smrt více než devadesáti civilistů.

Drsný rozhovor s teroristou: Nejsem žádný krvežíznivý řezník. To je prostě džihád

Reportér německého týdeníku Spiegel Christoph Reuter se dostal do přísně střežené věznice v Bagdádu a položil v rozhovoru několik otázek teroristovi Abu Abdullahovi. Rodák z hlavního města Iráku se ve službách Islámského státu podílel na mnoha teroristických útocích.



Abdullah přiznává, že útoky vždy plánoval se svými lidmi tak, aby při nich zemřelo co nejvíce lidí. V ideálním případě policisté, vojáci a šíité. Dodnes svých obětí nelituje. „Oni byli nevěřící. Šíité jsou nevěřící. Jsou sice také muslimové, ale o to měli mít větší důvod dát se na pokání a stát se sunnity,“ říká Abdullah. Přesný počet bombových útoků, na jejichž plánování se přímo podílel, si podle svých slov nepamatuje. Odhaduje, že jich za posledního čtvrt roku před zatčením mohlo být asi patnáct. Později však klidným hlasem dodá, že jich nejspíš bylo devatenáct.
Muže pro sebevražedné atentáty Abdullah osobně nevybíral, ale byli mu přiděleni vyššími šaržemi. „Já byl zodpovědný jen za poslední část operace. To znamená, že jsem je připravil ve své dílně a dopravil na příslušné místo. Předem jsem dostal jejich míry, abych mohl pás s bombami připravit víceméně na míru. Ale vždy jsem stejně měl připravené pásy různých velikostí,“ vysvětluje Abdullah. Většina sebevražedných atentátníků prý pocházela ze Saúdské Arábie, Tuniska, Alžírska, z Iráku jen dva. Podle jeho svědectví mezi nimi však byli i jeden Němec a Australan.
další články : 

Tady budou v Česku nové tábory pro uprchlíky! Lidé mají strach. video



Oním německým sebevražedným atentátníkem byl jednadvacetiletý Ahmet C. s tureckými kořeny. Studoval střední školu, ale během několika měsíců se z něj stal radikál. Do Sýrie cestoval přes Turecko a poté se přidal k bojovníkům Islámského státu v Iráku. Odpálil se vloni 19. července při operaci, kdy bylo zasaženo kontrolní stanoviště policie a armády. „Byl v Bagdádu poprvé v životě a po 45 minutách se odpálil. Šlo o mé asi nejkratší setkání s atentátníkem. Přesto jsem k němu pociťoval jistou blízkost. Bylo vzrušující setkat se s křesťanem, který konvertoval k islámu,“ svěřuje se Abdullah.
Žádný z budoucích atentátníků prý neměl o své misi pochybnosti. „Jinak by nebyli schopni se odpálit. Na svůj úkol proto byli připravováni po delší dobu. Když jsem se s nimi setkal, byli naprosto klidní a někteří dokonce projevovali známky radosti. Ve chvíli, kdy jsem jim zkoušel pás s bombami, mi třeba říkali, že jim dobře padne. Mladý Syřan Abu Mohsen Qasimi např. žertoval ještě dvě minuty před odpálením bomby,“ vypráví Abdullah a dodává, že nejmladšímu sebevražednému atentátníkovi bylo 21 let a nejstaršímu okolo třiceti.
další články :

V Česku vzniká soukromá armáda proti IS a uprchlíkům! Už i cvičí




Abdullah se posléze stal hlavním plánovačem teroristických útoků v Bagdádu. „Vybrali si mě vojenští plánovači Islámského státu a já jim rychle dokázal, že na to mám. Nebyl jsem jen jejich stoupencem, ale plánovačem,“ chlubí se Abdullah, který se v hlavním městě Iráku také narodil. Na své dětství v Bagdádu vzpomíná rád. „Chodili jsme s rodiči do zoo a otec mi často kupoval zmrzlinu. Bylo to příjemné,“ svěřuje se Abdullah. Tvrdí, že není krvežíznivý a nepovažuje se za žádného řezníka. „To je prostě džihád. V určitém okamžiku jsem pochopil, že by měli šíité konvertovat nebo opustit město,“ říká Abdullah, který sám konvertoval ve svých šestnácti letech.

pátek 17. července 2015

Tady budou v Česku nové tábory pro uprchlíky! Lidé mají strach. video

Vláda rozhodla, že jim tam otevře záchytná zařízení pro nelegální uprchlíky. Nikdo se jich neptal. Obyvatelé Vyšních Lhot a Balkové mají strach.


Ve Vyšních Lhotách u Frýdku-Místku lidé sepsali petici proti uprchlickému táboru a strach mají i na Plzeňsku, kde má být tábor u obce Balková. Má jít o zařízení pro nelegální běžence, kteří jsou zadrženi při kontrolách například ve vlacích a tato zařízení mají být od okolního světa zcela izolovaná.
Na posílení bezpečnosti v souvislosti s uprchlíky už si ministr vnitra Chovanec pro letošek vyjednal 234 milionů korun navíc. 
V obou obcích panuje ponurá atmosféra.
"Je to strach no, já jsem řekla, že už sama do lesa nepůjdu, to jako ani náhodou". "Bojím se no. Těch nemocí asi hlavně." Je to divný pocit". Takové jsou reakce lidí, kteří bydlí v okolí Balkové. Z toho, že budou mít kousek od domovů detenční zařízení pro uprchlíky, žádnou radost nemají. O tom, co se chystá se přitom dozvěděli až z médií.

další články :

Ombudsmanka trvá na přijetí uprchlíků do ČR a nejen to...




"Obec nikdo nekontaktoval, všechno jsme se dozvěděli jen zprostředkovaně z médií," potvrdil místostarostka Blanka Nováková. "Samozřejmě, že se mi to nelíbí, protože si myslím, že když se takováhle zásadní věc se řeší, tak si myslím, že především zastupitelstvo obcí by mělo být informováno."
V Balkové od roku 1998 do roku 2005 fungovalo záchytné zařízení pro cizince, v současné době je v objektu výcvikové středisko policie. Podle ministra Chovance s běženci problémy nebudou, místní tomu ale moc nevěří.
"Toto je pro ten první záchyt v řádu týdnů, dejme tomu 4-6 týdnů, kdy ten emigrant, který je zachycen, tak je oddělen od společnosti, má to formu de facto objektu s ostrahou," uvedl.
O petici jako ve Vyšních Lhotách zatím místní neuvažují




Ombudsmanka trvá na přijetí uprchlíků do ČR a nejen to...

Vepřová hlava Ombudsmanka Anna Šabatová nám to zase všem vysvětlila. Tak, že jako díky, a doufám, že ona bude ta první, která si veme do rodiny, aspoň jednu rodinu z Afriky!!
Jen si nejsem tak jistý, že ona sama chápe smysl její práce, náplň a poslání?!

Ombudsmanka trvá na přijetí uprchlíků do ČR a nejen to...


Majitel nemovitosti nesmí odmítnout případného zájemce o podnájem jen proto, že je Rom nebo má jiné náboženské vyznání. Zakazuje to diskriminační zákon.
Ombudsmanka Anna Šabatová již dříve uvedla, že nad rámec novely tzv. azylového zákona požaduje, aby zákon „rozšířil nemožnost vydat rozhodnutí o správním vyhoštění také na cizince, kteří v České republice požádali o mezinárodní ochranu“.
Veřejné ochránkyně práv požaduje, aby ti imigranti, kteří se při hraniční nebo pobytové kontrole prokáží padělaným pasem nebo dokladem někoho jiného, nemohli být vyhoštěni. Totéž se týká migrantů, kteří při kontrole předloží pas, který už není platný. Podle jejího návrhu by mohli zůstat klidní všichni, kteří na území ČR pobývají „bez cestovního dokladu, ač k tomu nejsou oprávněni“, tedy především ilegální imigranti.
další články : 

Kasal (Antibursík): Česká republika má v Asii a Africe špatnou pověst



¨
Svoje stanovisko k navrhovaným kvótám pro uprchlíky potvrdila i ve včerejším pořadu ČT24, jak informuje server Parlamentnilisty.cz.  K současným problémům s uprchlíky, kteří se snaží dostat do EU, totiž v pořadu uvedla: „Já myslím, že máme společnou evropskou odpovědnost a mimo to se na to pamatuje i v Lisabonské smlouvě, takže ano, (podporuje kvóty pro uprchlíky, pozn. redakce)“ konstatovala. 
Současně uvedla, že majitel nemovitosti nemá právo odmítnout jako nájemníka například Roma, protože to zakazuje diskriminační zákon. Pokud tak majitel učiní, požaduje ombudsmanka, aby mohla podávat jménem diskriminovaných veřejné žaloby. Zdůvodnila to tím, že tito lidé se nechtějí obracet na soudy, protože nemají peníze. 
Pozn. redakce: ze slov ombudsmanky lze dovozovat, že pokud majitel nemovitosti odmítne poskytnout pronájem například některému z utečenců, kteří již v tu dobu budou pobývat na území ČR legálně (právě díky novele azylového zákona), může být na něj ombudsmankou podána žaloba (mimochodem hrazená z veřejných prostředků). Soud potom bude posuzovat, zda majitel nemovitosti porušil či neporušil diskriminační zákon. A pokud majitel odmítl pronajmout byt jen proto, že žadatel byl např. muslimského vyznání, bude mít tento majitel velké problémy.
Na otázku, zda má majitel právo si říci, komu byt pronajme, totiž odpověděla: „Vlastnické právo není absolutní, je omezeno řadou ustanovení. Vy si myslíte, že můžete libovolně přestavovat památkový objekt, přestože vám patří? Nemůžete,“ připomněla Šabatová.

doplnění : Otevřený dopis ombudsmance Šabatové.
 Vážená paní Šabatová, ráda bych věděla, čí zájmy vlastně hájíte. Budu Vám vděčná, když mi to vysvětlíte.

Kasal (Antibursík): Česká republika má v Asii a Africe špatnou pověst

Politici uklidňují, že běženci o naši republiku jako cíl svého snažení nemají zájem, protože chtějí do civilizace, ne do země připomínající jim politickými poměry jejich domovinu. Máme v Asii a Africe prostě špatnou pověst.


Civilizace? To je v očích běženců GB, Německo, Švédsko, Švýcarsko apod.
Česká republika? Pouhé místo průjezdu. Tedy mimo kosmpolitního Brna, které nabízí byty, práci, integraci, pečené holuby a dotovaný mošt z prodejny Veronica.
Při poradách běženců kam a jak se rychle dostat do Evropy, informátoři Českou republiku pomlouvají, jak jen to jde. Tvrdí utečencům vyslovené nesmysly:
1) Česká republika má nulovou vymahatelnost práva a nedotknutelnou politickou špičku, pro niž trestní zákon neplatí
2) ministr vnitra, prý přednostně řeší stresovaného psa nějakého aktivisty a hodlá z přistěhovatelů udělat chovance ústavů za plotem s ostrahou bez časového limitu pobytu
3) vůdce jedné ze stran si ukrajuje z rozpočtu celého státu co chce a jak chce. Ostatní strany se buď svými předáky podílejí na kolonoskopii nebo mlčí.
další články :

Uprchlíci jsou nájezdníci! Řešte to, nebo jděte z funkcí, udeřil senátor na Brusel




4) stát ovládají pyšní a sebevědomí úředníci, prakticky ve všech případech členové nějakého klanu, který tyranizuje teriotrium bez jakéhokoliv vlivu místní politické reprezentace. Informátoři utečence straší, že úředník je skutečným pánem nad osudem občanů daného teritoria a nově je to prý upevněno dokonce zákonem.
5) policie v Česku šmíruje každého, třeba i bývalého předsedu politické strany, protože se bojí, že se zase vrátí na scénu a současná politická špička se bude muset znovu živit prací. Dokonce informátoři běžencům tvrdí, že někteří členové vedení státu a měst nikdy nepracovali a už přímo ze základní školy šli třeba dělat i vedoucího legislativního odboru!
6) soudci jsou zaujatí a pokud vás média předem označí za lumpa, nevyváznete a můžete být ráth, že nevyfasujte doživotí ! Soudci při přelíčeních prý dokonce spí a můžete si tlachat co chcete, protože je dopředu rozhodnuto.
7) média ovládají mezi sebou bojující oligarchové. Píše se jen o tom, co se jim hodí. O ostatním se musí mlčet. 8) když se někdo z vedení státu v práci opije i když něco řídí, musí si koupit odpustek, což stačí. Řidičů se to netýká, ti dostávají nepodmíněné tresty.
další články :

Řidič Jaromír: Převážel jsem 15 uprchlíků a netušil jsem to!




Pokud běžencům někdo vtlouká do hlavy takové sprostoty, NESMÍME SE DIVIT, ŽE NECHTĚJÍ V NAŠÍ ZEMI ZŮSTAT a míří jinam, do civilizace.
Proto navrhuji, aby Ministerstvo zahraničí vyvinulo maximální úsilí o zlepšení obrazu naší republiky v cizině, uvolnilo dostatek prostředků a vyslalo na asijské a africké ambasády zkušené mladé pracovníky z řad občanských aktivistů vysvětlujících pravdivě ( jako to dělají agentury zkoumající volební preference v ČR ) poměry v České republice.

čtvrtek 16. července 2015

Uprchlíci jsou nájezdníci! Řešte to, nebo jděte z funkcí, udeřil senátor na Brusel

Uprchlíci, kteří v těchto týdnech zaplavují zejména jih evropského kontinentu, jsou vlastně novodobými nájezdníky. Ti k nám nepřicházejí připraveni přizpůsobit se našim kulturním zvyklostem, ale přicházejí jako kolonisté, kteří chtějí jen využít bezbřehý sociální systém zemí EU. Tak vidí současný problém s migranty senátor Ivo Valenta, který se o tomto ožehavém problému rozepsal na svém facebookovém profilu.


Na sociální síti kritizoval politiky EU za to, že si „hrají na spasitele světa“ a také za to, že „zavírají oči před problémy, které masivní migrace uprchlíků do Evropy způsobí.“
Podle Valenty není možné migranty do schengenského prostoru vpouštět. Protože „přichází jako kolonisté, kteří chtějí jen využít bezbřehý sociální systém členských států EU.“
Senátor proto vyzývá kompetentní úředníky a politiky Evropské unie, aby ihned začali velmi důrazně hájit zájmy svých členských států a ochránili Evropu před nájezdy migrantů. Pokud toho nejsou schopni, měli by podle Valenty na své funkce rezignovat, protože nehájí veřejný zájem většiny Evropanů.
další články :

Marek Obrtel: Válka hrozí mnohem víc. O co opravdu jde s uprchlíky, nevěřte propagandě.



Celé znění příspěvku senátora Iva Valenty na jeho facebookovém profilu:
Jak dlouho bude ještě Evropská unie mlčky otevírat štědrou náruč vůči tisícům uprchlíků, kteří dnes už doslova zaplavují jih Evropy? Proč si bruselští politici hrají na spasitele světa a zavírají oči před problémy, které masivní migrace uprchlíků do konzervativní Evropy způsobí? Opakovaně říkám, že není možné vpouštět do Schengenského prostoru tyto novodobé nájezdníky, kteří nepřicházejí s pokorou a připraveností přizpůsobit se našim pravidlům a kulturním zvyklostem. Přichází jako kolonisté, kteří chtějí jen využít bezbřehý sociální systém členských států EU. Vyzývám proto kompetentní úředníky a politiky Evropské unie, aby ihned začali velmi důrazně hájit zájmy svých členských států a ochránili Evropu před nájezdy migrantů. Pokud toho nejsou schopni, měli by na své funkce rezignovat, protože průkazně nehájí veřejných zájem většiny Evropanů.
další články :

Zveřejňujeme šokující informace abyste věděli, proč rozbili Úsvit Tomia Okamury


Šokující zprávy z Itálie. Přes 60 procent uprchlíků uniká z uprchlických táborů a jakékoli kontrole.

Jdou nelegálně do dalších evropských zemí


Výroky poslance Okamury, které upozornily na situaci uprchlíků v Itálii, vyvolaly mnoho komentářů a velkou vlnu čtenářského zájmu. Pátrali jsme hlouběji a zjistili další alarmující informace. Doslova sto tisíc uprchlíků téměř ihned po svém příchodu do Itálie uniklo z dohledu úřadů, a to jen za rok 2014.

Někteří odcházejí do Německa nebo Švédska, jiní okupují různé neobydlené prostory, bývalé kasárny nebo slumová města nebo se soustředí okolo center žadatelů o azyl. V Itálii, která čelí ekonomické recesi, to způsobuje obrovské problémy.

104 tisíc uprchlíků uniká jakékoli kontrole! Tedy přes 61 procent!

Deník L’Espresso provedl rozsáhlé vlastní šetření, v jehož průběhu porovnal údaje o uprchlících, kteří dorazili do Itálie, a jejich počty zaregistrované v táborech nebo jiných zařízeních na italském území. Výsledek je hrozivý: ze 170 tisíc uprchlíků, kteří v roce 2014 přišli do Itálie, pouze 66 tisíc je registrováno italskými úřady. Závěr: 104 tisíc uprchlíků uniká jakékoli kontrole! Tedy přes 61 procent!
Počty žadatelů o azyl jsou zvláště nízké u některých národností. Tak ze 52 tisíc Syřanů, kteří do Itálie přišli během roku 2014, požádalo o azyl v Itálii pouze 505, ze 43 865 Eritrejců pouze 480, z 8152 Somálců jen 852. „Zbytek? Zmizeli!“, uvádí deník s tím, že počet žadatelů o azyl v Itálii z některých jiných zemí je ovšem podstatně vyšší – v roce 2014 např. požádalo o azyl 10 138 Nigerijců, 9771 Malijců a 8556 Gambijců.
další články :

Marek Obrtel: Válka hrozí mnohem víc. O co opravdu jde s uprchlíky, nevěřte propagandě.



Kam se poděli?

Podle deníku velká část Syřanů, Eritrejců a Somálců odchází do Německa nebo Švédska, aby tam požádali o azyl, mnoho „zmizelých“ uprchlíků však zůstává v Itálii – v Římě jsou jich tři tisíce, žijí na ulicích, pod arkádami na nádraží Termini nebo v opuštěných bytech a kancelářích. Odhaduje se, že dalších pět tisíc je v provinciích Neapol a Caserta, sedmsetpadesát v bývalé olympijské vesnici v Turíně (o tom již Parlamentní listy informovaly). Další spí ve slumech nebo v opuštěných kasárnách, v kartonových přístřešcích nebo kolem kontejnerů u státních center pro žadatele o azyl. Ti, kteří nemají práci ani podporu od italského státu nebo Evropské unie, se živí různě – žebrotou nebo třeba prodejem nasbíraného kovošrotu.
Deník Courrier International, který zprávu italského listu převzal, uvádí, že získat přesná čísla z center pro uprchlíky bylo značně obtížné. Článek a zejména pak video ukazující, jak uprchlíci přelézají ploty a za benevolentního přihlížení italské armády opouštějí tábory, vyvolal v italské společnosti velkou debatu, v níž zejména pravicové strany požadovaly zpřísnění pravidel a lepší kontrolu nad imigranty. Tím spíše, že Itálie prochází ekonomickou recesí a každý den přichází o práci tisíce lidí.  
Zde je video, jak ilegální imigranti prchají z uprchlických táborů a přelézají jejich zdi.
další články :



Marek Obrtel: Válka hrozí mnohem víc. O co opravdu jde s uprchlíky, nevěřte propagandě.

A co takhle, kdyby Řecko zkusilo na Německo starý západní postup?


CIVILIZACE A MY „Kolaborantské postoje.“ „Jdeme s každým, kdo nabídne chléb a hry.“ Vážná slova pronáší lékař Marek Obrtel, známý nejen tím, že se pokoušel vrátit vyznamenání z misí NATO: „Bez mrknutí oka či uzardění vedou někteří politici naši zemi vstříc hrozícímu válečnému konfliktu ve prospěch cizích mocenských zájmů. Myslí si snad tito ‚užiteční idioti‘, že nový poválečný světový řád s nimi počítá?“ V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz také uvedl: „Celé NATO spoléhalo na NATO, že je zachrání... Nezachrání.“ 

V jakém stavu jsou podle vás nyní vztahy mezi Evropou a Ruskem? Šlo v případě Ukrajiny o malé nedorozumění nebo o začátek ruské agresivity vůči Evropě? Anebo, a to tom se také hovoří, šlo o promyšlený krok Západu k oslabení Ruska?
Vztahy mezi Evropou a Ruskem bych popsal v současné době jako „zamrzlé“. Evropa, které je jasné, že bez hospodářské spolupráce s Ruskem to půjde jen velmi těžko, si nesmí navenek dovolit říci, dost bylo sankcí, dost bylo nenávisti a nepřátelství, pojďme spolupracovat v oblasti ekonomiky, průmyslu, ale i bezpečnosti Evropy jako takové....
Tváříme se tedy nadále jako nepřátelé, ale ve skrytu duše si už skoro všichni přejeme, aby ta „přihlouplá tragikomedie strýčka Sama“ konečně skončila....
Ukrajina však rozhodně nebyla, není a hlavně neměla být „jen malým nedorozuměním“. Dvojí pokus o ovládnutí Ukrajiny ze strany Washingtonu ani napodruhé nevyšel. Stejně jako nevyšel „gruzínský pokus“ o ovládnutí Jižní Osetie. Stálo to však spoustu životů a obrovské utrpení civilního obyvatelstva. Již mnohokrát jsem uváděl v různých pramenech, že právě Ukrajina a vznik tamního konfliktu, podobný jako vejce vejci tomu kosovskému, byl pro mne impulsem k tomu, abych nahlas řekl, co si myslím o politice Spojených států a jejich zločineckého nástroje NATO. Promyšlená, cílená a dobře naplánovaná destabilizace Ukrajiny měla posloužit především Spojeným státům k vytvoření nástupiště na Rusko a měl to být počátek celého sledu dalších událostí, vedoucích k destabilizaci Evropy. Agresivita Ruska vůči Evropě byl prázdný mediální pojem, který v dané době neměl žádné logické opodstatnění...
Jakkoliv si myslím, že samotné téma války s Ruskem není zdaleka u konce, že Spojené státy především a jim zaprodaná západní Evropa s nimi stále hladově pokukují po ruském trhu a obrovském nerostném bohatství země, je válka s Ruskem jako hlavní mediální téma už ta tam... Téma odeznělo stejně jako mnohá jiná předtím (hrozba zaplavení republiky „cikány“, vyhlazení Severokorejci, prasečí chřipka, pád meteoritu, globální oteplování...), teď máme uprchlíky...

Než se k nim dostaneme, přesto je skutečností, že Rusko modernizuje své zbraňové systémy, posiluje svou přítomnost blízko svých hranic. Jak toto může dopadnout? Jsou zde úvahy, že Rusko napadne některé evropské země, přátelé Ruska naopak tvrdí, že válku chystají USA...
Rusko je „znovu vzkříšená“ rodící se velmoc, už to samotné je trestným činem z pohledu Washingtonu, protože stav za prezidenta Jelcina byl samozřejmě přijímán vstřícněji. Aby ne, když země byla v troskách, poslušná a vazalství směrem k Západu bylo zcela jasné. Navíc tato velmoc nastoupila cestu národní suverenity, nezávislosti, zachování kulturních, náboženských a společenských tradic, zachování tradičního modelu rodiny, vztahů mezi mužem a ženou, mezi rodiči a dětmi. A to je na odcházejícího hegemona zpoza velké louže už opravdu moc... Tady je nutné zakročit a učinit tomu přítrž. Proto Ukrajina, sankce, přípravy na válku, postupné obkličování Ruska zbraněmi a zbraňovými systémy, vytváření domnělé snahy Ruska o napadení a opětovné podrobení okolních zemí... Za této situace je logické, že takové „politice“ se dá čelit jedině silou a ta spočívá mimo jiné v modernizaci zbraňových systémů a posílení ochrany a obrany státních hranic. Jak už jsem jednou uvedl, potuluje-li se vám denně lupič nebo celá skupina lupičů kolem domu, budete ostražití, posílíte své bezpečnostní prvky a zalarmujete policii, nic nového a nelogického...
další články :

Huml o prasatech, válce i uprchlících, kteří mu nevadí ani za barákem



My, pokud jde o obranu země, spoléháme na NATO. Je to dostatečná záruka naší obrany?

Z doby své činné služby v armádě a působení na vysokých armádních postech si pamatuji, že tomu bylo tak, že celé NATO spoléhalo na NATO, že je zachrání... Nezachrání. NATO, to je USA a potom další země, které hrají „trolly“ v tom smyslu, že když USA potřebují někde provést nějaké zvěrstvo charakteru mezinárodního zločinu (často bez mandátu OSN a bez vyhlášení války danému státu), použijí ostatní státy v koalici k tomu, aby odpovědnost za spáchání zločinu proti mezinárodnímu právu byla kolektivní. Postačí zcela, že některá členská země vyšle do operace například čtyři zdravotníky... Vše se samozřejmě děje v přímém rozporu s ustanovením článku 1 Washingtonské smlouvy a bez jakékoliv opodstatněné možnosti užití článku 5 téže smlouvy, který však bývá „zaklínadlem“ pro podobné operace. Vzhledem k tomuto a vzhledem k neochotě členských zemí NATO investovat do své individuální obranyschopnosti lze říci, že NATO není žádnou zárukou naší obrany. Spíše je pravděpodobné, že prostřednictvím NATO budeme zneužiti ke splnění „temných cílů“ jejího lídra.

Co by potřebovala naše armáda? Před čím je schopna nás sama ubránit?

Armáda našeho státu byla kdysi schopna se mnohem lépe postarat o zajištění bezpečnosti našeho státu, stejně jako orná půda naší země nás kdysi dokázala uživit, ale je pravdou, že doslova ubránit naše území nedokázala ani tenkrát, což je vcelku logické. Moje představa o zajištění bezpečnosti naší země není asi nijak revoluční ani neznámá, zato si myslím, že je zcela logická. Měla by to být jakási „kolektivní obrana Evropy“, ale Evropy celé, tedy včetně Ruska, které je také státem Evropy. Jejím cílem by měla být nedotknutelnost evropského teritoria ze strany vnějšího agresora a hájení politicko-hospodářských zájmů Evropy na území Evropy. Obranná strategie by neměla dopustit, aby se z Evropy stalo válčiště kohokoliv proti komukoliv a už vůbec ne, aby posloužila jako tzv. protiraketový štít. A už vůbec, ale vůbec ne, aby sloužila jako nástupiště USA ve válce proti Rusku.
Jen na okraj, působil jsem ve vysoké funkci na Sekci vojenského zdravotnictví GŠ v době, kdy probíhala vcelku smysluplná fáze reorganizace armády prostřednictvím reformního týmu generála Škopka. Do této akce byla zapojena obrovská paleta odborníků, lidí se zkušenostmi a znalostmi, lidí, kteří ve svém oboru něco znamenali a něco věděli. Byli také náležitě motivováni. Generální štáb tehdy „natruc“ ministerstvu vytvořil vlastní variantu reformy a já jsem byl za zdravotnickou službu účasten jednání tohoto týmu GŠ. Naším jediným cílem tehdy bylo, a bylo to dost obtížné docílit, aby se závěry jednání jednoho i druhého týmu příliš nelišily, protože tehdejší pojetí reformy, co do počtů vojáků, struktury, výzbroje, financování, zabezpečení logistiky atd. atd., schopnosti rotací právě v mezinárodních misích a nebo i nasazení naší armády podle článku 5 Washingtonské smlouvy, toto pojetí bylo velmi životaschopné, efektivní a logické. Následně vzalo dění v armádě zcela jiný směr, daný především razantně se snižujícím rozpočtem a dnešní podoba je přinejmenším prapodivná. Připomenu, že hovořím z pohledu záložníka, který „o tom něco ví“, i když je již devátým rokem mimo činnou službu.

Myslíte si, že existují reálná nebezpečí nových forem války? Jsme připraveni z hlediska záchranářských, krizových a nouzových procesů v případě války chránit alespoň část civilního obyvatelstva?

Obecně lze říci, že aktuální nebezpečí války je v naší zemi podceňováno. Nebo ještě přesněji, o reálné možné formě hrozící války se nemluví, tato je mediálně ignorována. Natož, aby se rozebíraly skutečné příčiny hrozící války. Co je pro mne naprosto nepochopitelné, to je kolaborantský postoj mnohých našich politiků, kteří bez mrknutí oka či uzardění vedou naši zemi vstříc hrozícímu válečnému konfliktu ve prospěch cizích mocenských zájmů. Myslí si snad tito „užiteční idioti“, že nový poválečný světový řád s nimi počítá, když svou placenou kolaborantskou úlohu dovedou do „zdárného konce“? Já si to osobně nemyslím. Z hlediska civilní obrany a ochrany naše země zcela jednoznačně připravena není. Ona není často připravena ani na hromadná neštěstí velkého rozsahu v době míru, natož na podobné záležitosti v rámci válečného stavu.

Půjdeme-li do detailu, k jednotlivému občanu, je nutné něco dělat s absencí vojenských schopností či prosté fyzické zdatnosti? Je dobré v nějaké formě obnovit základní vojenskou službu?
Základní vojenská služba u mladých mužů v akceptovatelné podobě co do délky a náplně chybí. Projeví se to samozřejmě i nedostatečnou fyzickou zdatností, ale zejména absencí vojenských schopností a dovedností v okamžiku, kdy je třeba bránit zemi proti vnějšímu agresorovi. Podmínkou obnovení základní vojenské služby by však musela být adekvátní legislativa umožňující využití vojáka v záloze pouze za účelem účasti na obraně vlasti proti vnějšímu agresorovi na vlastním území a nebo v rámci obrany koaličního partnera. Nelze souhlasit s nasazením vojáků v záloze nebo odvedenců, natož žen, v útočných operacích mimo území státu, často navíc za cizí pochybné zájmy a podobně.
další články : 

Známe místo, kde budou žít uprchlíci z Afriky a Sýrie!



Ruské nebezpečí v současné době přebíjí nebezpečí tzv. Islámského státu, který rozvrací státy zanesené na mapě a místo nich nastoluje státní zřízení založené na brutálních interpretacích islámu. Existuje mapa vysněného rozsahu území, které by IS chtěl: Půl Afriky, západní Asii, jižní Evropu. A někteří učenci mluví o tom, že islám jako takový má povinnost dobýt celý svět v základech. Prezident Zeman přirovnává IS k nacistickému Německu a vyzývá, abychom nezaspali. Hrozí našemu světu vážné nebezpečí ze strany takto expanzivního útvaru?
K tomuto tématu bych využil stanoviska svého levicově orientovaného kolegy, které sdílím. Česká média „šikovně“, jakoby bez podsouvání názoru, informují o evropských kvótách pro uprchlíky, ukazují uprchlíky v různých místech Evropy, nyní nově například v Maďarsku, které je nám již „proklatě blízko.“ Současně jedním dechem se mluví o zvěrstvech Islámského státu, jen tak, skoro jakoby bez vazby na zpravodajství o uprchlících. Psychologické spojení obojího s absencí vysvětlení podstaty vytváří u občanského laika stejné postoje, jako vytvářela Goebelsova propaganda u Němců před osmdesáti lety.
Ve zpravodajství zcela chybí jakékoliv logické vazby, pátrání po původu uprchlíků a co chybí především, je informace o spojitosti válek NATO se stavem zemí produkujících emigraci. Prakticky až fašistické názory, stále silněji zakořeněné ve společnosti, nejsou však pouze vinou novinářů. Občané sami by jednoznačně mohli poznat fakta, kdyby si znovu přečetli rok nebo dva roky staré noviny a porovnali současné lži s těmi starými. Nabízí se například už jen otázka, proč se emigruje ze zemí, do kterých se dříve emigrovalo?
Proč dnes bojujeme proti Islámskému státu, když jej všechny země EU aktivně pomáhaly tvořit? Běžný občan České republiky podporoval povstalce v rámci arabského jara a nyní, když tito povstalci vytváří organizované struktury v podobě Islámského státu, tytéž povstalce odsuzujeme. Lidé si až příliš zvykli nenést žádnou odpovědnost za svou povrchnost a nutno říct i hloupost. Byla to právě Evropská unie včetně horlivé ČR, kdo podporoval vznik Islámského státu od prvních dnů, a to například proto, že evropské státy dlužily kupříkladu Libyi značné částky utracené za svou rozmařilost a nenažranost. Vybombardováním Libye a nelegitimním svržením režimu Kaddáfího byl dán prostor ke vzniku struktur budoucího Islámského státu. Ne jinak je tomu v zemích Blízkého a Středního východu. Krásný příklad mého kolegy je: „Co kdyby například nyní Řecko použilo k umoření dluhů stejné taktiky a podpořilo v Německu třeba turecké radikály k vytvoření německého sultanátu?“ Tleskali bychom také? Byl by to naprosto srovnatelný postup.

Když mluvíme o rozdílu mezi Evropou a islámským světem, zmiňuje se, že zatímco my, Evropané, jsme se naučili žít bez Boha a víry, muslimovi zasahuje do života náboženství mnohem drtivějším způsobem, posiluje ho a dává mu i pocit nadřazenosti nad námi, kteří Boha nemáme a místo něj máme alkohol, porno apod. Co si myslíte o této interpretaci? 
Svou roli tato skutečnost bezesporu hraje. Sám za sebe, jako za člověka s křesťanským pojetím světa, mohu říci, že život bez víry v Evropě v kontrastu s pojetím víry v islámském světě nás diskriminuje do role posluhovačských konzumentů materiálna a všech dostupných sociálně-patologických jevů, z čehož se radují nadnárodní korporace a mnohdy i podsvětí, které nám servírují plnými doušky maximum všeho toho „humusu“ za tučný peníz a prostřednictvím reklamy a naší povrchnosti a hlouposti nás nutí zkonzumovat desetkrát tolik, kolik bychom potřebovali. Člověk s vyváženou tělesnou, duševní, ale i spirituální stránkou svého života nalézá hodnoty naprosto někde jinde a je mnohem hůře manipulovatelný. Součástí křesťanské víry je pak také tradice, a to je zárukou zachování identity národa, což nám naprosto chybí „a jdeme s každým“, kdo nabídne chléb a hry.

Do jaké míry se nám rozmohl život ve stylu „každý den dobrý“ či „kašlu na politiku, mně je to jedno“? Změní se to, pokud přijde nějaká skutečně vážná krize? Co nás může sjednotit? 

Ten uvedený styl „mně je to jedno“ funguje v převážné většině našeho a nejen našeho národa. Lidé si navíc často nepřipouštějí nebezpečí dopadů takového myšlení. A nebo to prostě ani nechápou. O to více pak překvapí náhlý příchod „špatných časů“, ať už v podobě války, kde se historie až neuvěřitelně opakuje, a přesto jsme se jako lidstvo nepoučili, a nebo v podobě hospodářské krize, či ztráty svobod a občanských práv. Myslím, že jako dobrý příklad poslouží to, že jsme si ve valné části naší země pod nosem nechali ukrást vodu, základní životní potřebu a také nám to bylo jedno, když se lámal chleba.
Těžká krize bývá obvykle „poté“ jednotícím prvkem. Moje krédo však je, pokusit se dosáhnout jednoty ještě předtím, než k jakékoliv vážné krizi dojde a prostřednictvím oné dosažené jednoty krizi zabránit. Tomu například osobně věnuji prostřednictvím různých forem a aktivit spoustu svého času, ale i přes nadstranickost, jednoduché principy a úzkou platformu těchto aktivit zatím uspokojivé úrovně komunikace dosaženo nebylo.

Migrace... Zásadní téma současnosti. Například podle profesora Miroslava Bárty k nám nevyhnutelně zamíří miliony dalších běženců, které vyžene z Afriky nikoliv válka, ale sucho. Jak se zatím Evropě vede v boji se současnou, mnohem menší migrační „vlnkou“?

Sucho jako zdroj obrovské migrační vlny do budoucna jsem již zmiňoval v jednom ze svých předchozích článků a s tímto názorem souhlasím. Ležérně jsem nazval současnou situaci jako „trénink“ před skutečným bojem na život a na smrt, kterým bude boj o vodní zdroje. A jak si Evropa vede? Diletantsky, dle mého názoru. Předně, je to Evropa, která vyhladověla svým kolonialismem lidi v různých částech světa. NATO v čele s USA dalo aktivně vzniknout Islámskému státu, když podpořilo teroristy proti původním legitimním vládám afrických a blízkovýchodních zemí. Byla to i Česká republika, která požadovala bombardování Sýrie, když nechtěla povstalcům umožnit převzetí moci.
Na Blízkém Východě se organizuje Islámský stát, tvořený desetitisíci fanatiků. Evropský kolorit zase tvoří stamiliony „nacistů“, připravených udělat cokoliv, co jim nařídí hranatá plazmová bedna s plochou obrazovkou. Srovnejme středověkou Evropu, produkující jednu křížovou výpravu za druhou s dnešní Evropou a taženími na Irák, Libyi, Afghánistán. Nepoučili jsme se. Neřešíme příčiny a podstatu, řešíme důsledky.
další články :
Liberálně orientovaní lidé nadávají veřejnosti, že uprchlíky i migranty nechce přijímat, obviňuje ji z necitlivosti, či dokonce extremismu. Výrazná část veřejnosti naopak dává najevo, že se nechce dělit o své zbylé zdroje, že se bojí kulturně odlišných migrantů a islámského radikalismu a že nechce „tahat“ do Evropy další chudinu. Kdo je v právu?
Tak trochu obě skupiny najednou. V rámci výše uvedeného. Já chci znovu i na tomto místě zdůraznit, že základem je, uvědomit si, co je příčinou masové migrace, kdo jsou viníci a jak identifikovat, zajistit a potrestat právě tyto viníky. Když vám hoří stodola, nemá smysl se zlobit na plameny. Je potřeba najít a potrestat žháře. Někdo může oponovat: „Ano, ale nejdřív musím uhasit stodolu.“ To je pravda a za jistých okolností se může stát, že hašení musí dostat prioritu chtě nechtě, pokud situace neúměrně vygraduje. My si však přiznejme, že mnohdy už běháme kolem uprchlíků s hasičákem, ale „TEN se sirkami“ zatím míří ke stodole a my máme čas jej zastavit, ale neděláme to. Vybíjíme si vztek na uprchlících a pachatelé se smějí a mnou si ruce, jak jim plán funguje.

Známí psychiatři již od dob krize potvrzují nárůst depresivních pacientů. K trudnomyslnosti prý přispívají i neustálé informace o pohromách, válkách a katastrofách. Jak se máme přiučit z minulých dob, kdy lidé museli zvládat nejen špatné zprávy, ale i mnohem krutější realitu než my?

Depresivní pacienti jsou realitou a není se moc čemu divit. I dnešní prostá realita je pro mnoho lidí silné kafe. Natož prostředí uměle vyvolaného strachu „z čehokoliv“, ale kontinuálně z něčeho. Toto je trend doby a záměr vládnoucích elit. Lidi musejí být zaměstnáni sami sebou a nebudou mít čas odporovat, organizovat se, prostě zlobit. Na to je výborná teorie: lidi se musejí bát a platit. Vytvořme strašáka, třeba pořád nějakého jiného, ale kontinuálně nějakého a naložme lidem na bedra finanční zátěž v podobě stále se zvyšujících daní, půjček, hypoték a podobně. Ve snaze splácet v atmosféře kontinuálního strachu je „úspěch taktiky“ zaručen, ale taky zaděláno na deprese. Možná, že v minulosti byli lidé díky krutější realitě lépe připraveni na špatné zprávy, dnes však máme naprosto dokonalou mediokracii, schopnou všeho, před kterou neutečeme.
další články :