středa 16. prosince 2015

Zatím mimo pozornost médií: Rusko má masívní vojenskou sílu u tureckých hranic

V médiích, zaujatých situací v samotné Sýrii, se o tom zatím příliš nemluví. Rusko má masívní vojenskou sílu v těsné blízkosti Turecka, a není to v Sýrii.


Ruská vojska jsou dislokována na okraji arménského města Gjumri, ani ne deset kilometrů od tureckých hranic, a po turecké agresi přicházejí čerstvé zprávy o posilování ruské letecké základny v Erebuni u arménské metropole Jerevanu.

Ruské ozbrojené síly jsou v Arménii umístěny od druhé poloviny devadesátých let a jejich přítomnost je upravena mezistátní smlouvou. Obě země jsou navíc členy Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti (používaná ruská zkratka ODKB).
Umístění velké vojenské základny v těsné blízkosti tureckých hranic není náhodné: Arménie má s Tureckem historicky komplikované vztahy a Turecko se navíc v posledních letech všemožně snaží vtlačit pod svůj vliv Ázerbájdžán, se kterým je Arménie prakticky neustále na pokraji války o Náhorní Karabach.
Přítomnost 102. ruské vojenské základny v Gjumri a jejího vzdušného komponentu v Erebuni je prevencí možné eskalace tohoto regionálního konfliktu a jejich funkcí je také pomoc při zajištění hranice Arménie coby členského státu ODKB a Eurasijské ekonomické unie.
V posledních dnech ale uvedené skutečnosti nabývají na novém významu a získávají nový rozměr. Ministerstvo obrany Ruské federace vydalo v pondělí 7. prosince, ani ne dva týdny po zákeřném sestřelení ruského Su-24 tureckým letectvem, zprávu, která hovoří o posílení letecké skupiny v Erebuni.
Na základnu přelétlo z Ruska dalších sedm vrtulníků, úderných Mi-24P a transportních Mi-8MT, které byly původně umístěny na vojenském letišti Jižního vojenského okruhu v Krasnodarském kraji. A do konce roku zde přibude ještě jedna, nejspíš podobně složená skupina bojových vrtulníků z území Ruské federace.
Vrtulníky jsou zde umístěny společně s osmnácti stíhacími stroji MiG-29 ruských Vzdušných a kosmických sil, které zajišťují leteckou ochranu ruských vojsk a zčásti také chrání vzdušný prostor Arménie, jež nemá vlastní nadzvukové letectvo.


Celkově 102. ruská vojenská základna čítá až tři tisíce vojáků. Zatímco na letišti Erebuni jsou rozmístěny bojové letouny a vrtulníky, v Gjumri u tureckých hranic jsou připraveny desítky tanků T-72, bojových vozidel pěchoty BMP-2 a dělostřeleckých systémů. A konečně, Rusko v Arménii v minulých letech rozvinulo také několik baterií protiletadlových komplexů S-300, které umožňují kontrolu i části vzdušného prostoru Turecka.
Přestože zpráva ruského Ministerstva obrany neobsahovala zdůvodnění přesunu bojových vrtulníků do Arménie,načasování redislokace a charakter této bojové techniky jasně vypovídají o tom, že jde o další z řady ohlášených opatření v reakci na turecký „úder do zad“. Jaký vojenský význam má toto opatření a existence ruských základen v Arménii vůbec, prozradí už jen letmý pohled do mapy: Rusko může kontrolovat Turecko ze tří stran – ze severu z Krymu a Černého moře, z jihu ze syrské Latakie a z východu z Arménie.

Su-34 s impozantním nákladem a schopností ubránit se Turkům. video

Ruská bojová letadla napadající teroristické cíle v Sýrii jsou po zákeřném útoku tureckých F-16 velmi dobře chráněna nejen ze země, ale i ze vzduchu.


 Zatímco o ochranu bitevníků Su-25SM a starších frontových bombardérů Su-24M se starají špičkové stíhačky Su-30SM, moderní stíhací bombardéry Su-34 se dokážou ochránit samy.
V poslední listopadový den vzlétly stíhací bombardéry Su-34 v Sýrii vůbec poprvé vyzbrojeny protiletadlovými střelami. Technici na letoun kromě neřízených bomb a „inteligentních“ pum KAB-500Kr zavěsili také dvě radarem naváděné protiletadlové střely středního (80 km) dosahu R-27 a dvě infračerveně naváděné střely krátkého (30 km) dosahu R-73. Na koncích křídel jsou navíc nainstalovány kontejnery radioelektronického boje Chibiny-10V.
Tento systém vlastní ochrany letadel mimo jiné výrazně snižuje pravděpodobnost zásahu radarově naváděnou protiletadlovou řízenou střelou AIM-120 AMRAAM, která je standardní protivzdušnou zbraní středního dosahu letectev NATO včetně Turecka.
Celkově dostal Su-34 v Sýrii impozantní náklad: jak vidno na videu níže, obsazeno je celkem deset závěsných bodů bojovým nákladem bezmála tří a půl tuny.

Su-34 sice vychází ze stíhacího Su-27, avšak už na první pohled se jedná o dva zcela rozdílné typy. Su-34, pro svůj typický zploštělý tvar přídě přezdívaný anglosaskými fandy „platypus“ (ptakopysk) nebo ještě častěji „hellduck“ (pekelná kachna), je plnokrevný útočný letoun, stíhací nebo chcete-li frontový bombardér.
Přestože jde o specializovaný útočný stroj, je schopen i manévrového vzdušného boje. Disponuje specializovaným radarem, elektro-optickým senzorovým systémem a střeleckým počítačem, které letounu dávají mimořádnou schopnost vyhledávat, vyhodnocovat a ničit určené cíle. Dvoumístná osádka sedí vedle sebe na vystřelovacích sedadlech v titanem chráněné kabině s LCD displeji, ale také s palubní toaletou, lékárničkou, mikrovlnkou a ledničkou, které mají osádce zajistit komfort při dlouhých misích.













Policie se připravuje na krizové scénáře - migrace, extrémismus, terorismus. Přijme 4000 nových příslušníků

Počet policistů v Česku by po náborech měl přesáhnout 44.000. Plánované posílení policie vyjde na 8,3 miliardy korun.


Jde o reakci na migrační krizi, nárůst extremismu, terorismu nebo kybernetické kriminality. Peníze půjdou do platů a vybavení nových členů policie. Vyplývá to z koncepce rozvoje policie v letech 2016 až 2020. Materiál příští týden projedná vláda, informaci zveřejnila agentura ČTK.
Nejvíc nových příslušníků by měly získat pořádková policie a kriminální policie. Podle koncepce by jich mělo být celkem 2410. U pořádkové policie je problém s nedostatkem lidí. Na začátku letošního roku mělo 28 procent z 521 obvodních oddělení méně než 15 policistů, což znamená, že tato oddělení nemohou zajistit nonstop provoz.
"Jeví se nezbytně nutné přijmout taková opatření, aby dojezdový čas od oznámení do příjezdu hlídky prvotního zásahu na místo události byl v průměru do deseti minut na celém území České republiky," uvádí materiál.
Koncepce počítá také s tím, že na každém územním odboru policie vzniknou alespoň dvě prvosledové hlídky, které budou vyjíždět k nebezpečným situacím. Tyto hlídky budou také speciálně vybaveny pro nebezpečné situace. K dispozici by měly mít balistické vesty, helmy a šíty nebo dlouhé zbraně.
Kvůli současné migrační krizi se počítá také s posílením cizinecké policie, která by v příštích pěti letech měla přijmout 740 nových členů. Většina nových policistů by se měla zaměřit na kontroly cizinců ve vnitrozemí a na prověrky žadatelů o azyl. Část by měla působit v detenčních zařízeních pro cizince.
Podle dokumentu cizinecká policie potřebuje posily i kvůli případnému zavedení kontrol na hranicích, se kterým počítá speciální krizový plán.
"Tento plán počítá se silami 3655 policistů, 1513 vojáků a náklady ve výši 221,5 milionu korun na časové období 30 dnů," stojí v koncepci.
Dokument počítá i s přijetím dopravních policistů, kterých by mělo přibýt 430. Díky tomu by mohla vznikat třeba nová dálniční oddělení. Posily by měly získat třeba protidrogové nebo protiteroristické jednotky. Policie by chtěl získat i specialisty, kteří se budou zabývat mezinárodní spoluprací.
Nové posily má získat i letecká služba, která podle dokumentu potřebuje také dva velkokapacitní vrtulníky pro přepravu 20 lidí. Teď takový stroj policie nemá. V budoucnosti by piloti mohli být kromě Brna a Prahy také v Českých Budějovicích a Ostravě.
Kromě celostátních útvarů se rozmístění posil plánuje i v jednotlivých krajích. Nejvíc nových policistů by mělo v příštích pěti letech přibýt v Praze, a to 557. Následuje Středočeský kraj se 438 novými policisty. Nejmenší přírůstek o 111 nových policistů koncepce plánuje v Karlovarském kraji.

Jednou ranou a definitivně. T-72 ohromujícím způsobem ničí auto napěchované výbušninou

Syrské  armádě se v minulých dnech podařilo odhalit přípravu útoku s použitím nákladního vozu napěchovaného výbušninou. Extrémně účinná improvizovaná zbraň měla zabíjet u Palmýry, nakonec se tak naštěstí nestalo a ani nestane – auto už neexistuje.





Syrští vojáci zneškodnění vozidla nijak nekomplikovali. Na bezpečném místě po autu vypálili jedinou ránu ze 125milimetrového kanónu 2A46 tanku T-72 a výsledek byl doslova zničující:






V Německu zavedli cenzuru. Konec svobody slova je realitou. Budou z internetu mazat, co se jim zamane

BERLÍN | Německé úřady v úterý oznámily, že internetové společnosti Facebook, Google a Twitter souhlasily s opatřením, na jehož základě bude možné do 24 hodin smazat „nenávistné komentáře“ jejich uživatelů. Informuje slovenský konzervativní deníHlavnéSprávy.sk.


Americká propaganda v rámci Evropské unie formou agentury na vymývání mozků Reuters to komentuje slovy, že se jedná o další krok v boji proti narůstajícímu rasismu v internetovém prostředí následkem migrační krize. „Politická korektnost i zde zapracovala. Jelikož posuzování co je a co není nenávistný komentář bude subjektivní, na místě jsou i obavy o svobodu slova,“ píše slovenský internetový deník.
Německá vláda se snaží podchytit tyto sociální platformy ve snaze zastavit vzestup online komentáře zaměřené proti cizincům napsaných v němčině, zatímco politická špička pozvala do země více než milionu uprchlíků, kteří jen za tento rok přišli do Německa. Jedná se o jasnou cenzuru a konec svobody slova, jelikož vláda, která rozhodla proti vůli občanů, bude kontrolovat, co mohou občané psát, tedy po vzoru čínské cenzury, zavedla diktaturu myšlenek, postojů a zavedla cenzuru v rámci zločinné politické korektnosti.
Jediný svobodný komunikační a informační kanál je tak zájem hlavně ze strany politiků dostat pod kontrolu. Německo se tak vrátilo do dob Hitlera, kdy jeho ministerstvo propagandy mělo patent na pravdu. Německá vláda vyhrožuje i trestněprávní odpovědností, tedy že za myšlenky, postoje a slova bude trestat, což je také rys nacistické diktatury III. říše.
„Pokud se překročí mantinely svobodného projevu a pokud to budou postihnutelné vyjádření a nabádání k páchání trestných činů ohrožujících lidí, pak se musí takový obsah z internetu vymazat. Dohodli jsme se, že toto opatření bude možné provést do 24 hodin,“ nacista a německý ministr spravedlnosti Heiko Maas. Kdy opomněl, že svoboda slova je, nebo není.

Bestiální štváč Jiří Černohorský promluvil o těch, které nenávidí

V sobotu 12. prosince 2015 na Hradčanském náměstí v Praze zazněl jeden z nejfanatičtějších projevů, jaký tato republika ještě nezažila. Projev plný nenávisti a hrozeb zněl z úst Jiřího Černohorského, zakladatele skupiny Čest, svoboda, respekt.




Bylo to štvaní nejvyššího kalibru. Nenávist vůči příznivcům imigrační politiky dosáhla svého vrcholného stupně. Nad Hradem burácel řev fanatika se zatemněnou myslí, který hrozil premiéru Bohuslavu Sobotkovi a ministru za lidská práva a rovné příležitosti Jiřímu Dienstbierovi mladšímu přímou likvidací. O místopředsedovi vlády Pavlu Bělobrádkovi posměšně prohlašoval, že mu „kape na karbid“ a všechny tři politiky do jednoho označil za verbež.
Nejvíc Jiřího Černohorského dopálilo, že si v této zemi někdo dovolil sepsat petici požadující odvolání prezidenta Miloše Zemana. Ač se jako xenofobní štváč často hájí právem na svobodu slova, těm druhým jí však rozhodně dopřávat nebude. Organizátora petice označil za 25-letého spratka, který sesbíral 11 tisíc podpisů.
Nešetřil slovy ani nad sluníčky. Prý má sluníčko rád, ale tohle jsou zrádci. Načež znovu hřměl, že Jiřího Dienstbiera jednoho dne sundají a začal volat po okamžitém uzavření státních hranic.
Opřel se i do Karla Schwarzenberga. Sám ho chtěl v prezidentských volbách volit. Všem přítomným se za to ihned omlouval a předstíral jisté opovržení nad sebou samým, jak ho to tenkrát vůbec mohlo napadnout. Naštěstí prý musel být během voleb v práci, a tak mu svůj hlas do urny nevhodil. To osudové štěstí rozhodně neskrýval. Dnes na Hradě provolával, že Karel Schwarzenberg je šašek a jak toho Rakušáka v naší zemi nikdo nechce.
Aby si přiklonil přítomné ještě víc na svou stranu, vzal si na pódium 15-letého kluka. Tvrdil, že ho zná, ale jednou ho oslovoval Péťo, podruhé zase Honzíku. Předstíral falešnou humanitu, když volal po podpoře osamocených matek s dětmi. Nezapomněl ani na seniory, na které se v této zemi z vysoka kašle, zatímco politici si právě rozdávají 220 milionů jako odměnu.
Až bude Jiří Černohorský politikem, bude si za odměnu dopřávat krvavou lázeň svých politických odpůrců a na svobodné matky už si ani nevzpomene!

Projev p. Černohorského

Názor si udělá každý sám


úterý 15. prosince 2015

Norové našli v mobilech stovek migrantů snímky z poprav Islámského státu

V telefonech a tabletech stovek migrantů, kteří v uplynulých měsících a týdnech přicestovali do Norska, byly nalezeny snímky a videozáznamy brutálních poprav zajatců Islámského státu. S tím, jak migrační vlna zesílila, byli navíc imigrační úředníci zahlceni a museli omezit prověrky žadatelů o azyl. Je tedy možné, že už se spolu s běženci do země infiltrovali teroristé, upozornil norský list VG.


Kromě snímků z poprav a mučení byly u migrantů nalezeny fotografie lidí pózujících s uříznutými hlavami či končetinami a vlajky i další symboly Islámského státu a dalších džihádistických organizací.

Nemusí jít rovnou o teroristy 

Šéf norské policejní jednotky prověřující azylanty Erik Haugland ale uklidňuje, že takový nález automaticky neznamená, že jsou daní lidé teroristé nebo s džihádisty sympatizují.
„Mohli být svědky něčeho hrozného a chtějí ukázat světu, co se tam děje. Anebo s  sebou takticky nesli symboly organizace, po jejímž území prchali,“ upozornil Haugland.
Islámský stát nicméně tento měsíc vydal manifest, v němž konstatuje, že se chystá využít uprchlickou krizi k proniknutí svých bojovníků do Evropy, a už byly zdokumentovány případy, kdy se tak skutečně stalo.

Infiltrace skrze uprchlíky probíhá

Vydávajíce se za uprchlíky na starý kontinent pronikli nejméně tři pachatelé pařížského masakru. Jedním z nich byl i mozek atentátů ze 13. listopadu Abdelhamid Abaaoud, jehož policie po útoku zlikvidovala na pařížském předměstí Saint-Denis. Na stadionu, kde se odpálili tři další útočníci, se zase našly cestovní doklady, jež vyvolaly podezření, že se Islámský stát v Sýrii zmocnil bianko dokladů.
Americká zpravodajská komunita navíc minulý týden varovala, že se mohl Islámský stát v syrském městě Dajr az-Zaur zmocnit stroje na výrobu pasů, což by znamenalo, že by si džihádisté mohli začít tisknout doklady, s nimiž projdou jakoukoliv pasovou kontrolou

faceook : https://www.facebook.com/vitejte.v.realite/