neděle 11. října 2015

Humorem proti násilí, aneb nová vlajka ISIS

Fanoušci fotbalového klubu Bejtar Jeruzalém představili během zápasu novou vlajku ISIS. Přes obrovskou vlnu násilí ze strany Palestinců v Izraeli, premiér Netanjahu i další politici razantně vystoupili proti odvetným akcím.


Téměř každou hodinu po celém Izraeli jsou napadáni náhodní chodci nožem a mnozí ubodáni k smrti.
Přesto Izrael také ostře odsoudil a hodlá přísně potrestat hlavní iniciátory několika lynčů vůči syrským povstalcům, kteří byli napadeni davem Drúzů na Golanských výšinách při převozu sanitkou do nemocnice. Přestože vojenská sanitka byla doprovázená vojáky, dav vytáhl při jednom z incidentů dva zraněné ze sanitky. Jeden na následky zranění zemřel.
Že dokáží použít i v tak tragických chvílích humor, dokázali fanoušci jeruzalémského fotbalového klubu Bejtar, kteří v hledišti představili novou vlajku ISIS. Událost vyfotil neznámý voják a fotka se bleskově šíří internetem
Bejtar Jeruzalém FC je jeden z nejlepších izraelských fotbalových klubů. Byl založen v roce 1936, tedy ještě před vznikem státu Izrael, a hraje na stadiónu pojmenovaném po jeruzalémském starostovi Teddy Kolekovi, který se narodil ve slovenském městě Bytča.