středa 15. července 2015

V Česku vzniká soukromá armáda proti IS a uprchlíkům! Už i cvičí

Na severu Čech už se dává dohromady jakási domobrana vojáků v záloze a jejich sympatizantů, kteří se zjevně chtějí postavit muslimům a případné vlně uprchlíků do Česka. Už měli i první cvičení.





Vše začalo už letos 1. ledna. Tehdy na Facebooku vznikla iniciativa Českoslovenští vojáci v záloze proti válce plánované velením NATO. Jejím velitelem se stal podplukovník Marek Obrtel. Někdejší vojenský lékař a účastník misí v Afghánistánu, Kosovu, Bosně a Hercegovině, který proslul jako muž, jenž veřejně vrátil své medaile NATO, pro údajnou zločinnost této organizace a pro postoj západních zemí vůči Rusku.
K iniciativě "velitele" Marka Obrtela se postupně přidalo téměř pět tisíc lidí. Začali zakládat menší organizace v regionech a dokonce sestavili i svou přísahu, systém vojenského řízení organizace a také tzv. poradní ohně, tedy něco na způsob schůzí. "Jsme tankisté, jsme dělostřelci, jsme ženisté. Jsme psovodi, radisté, průzkumníci a všichni jsme prošli výcvikem," píše sdružení na svém webu.
Čas od času se někteří členové scházejí i na cvičeních, kde trénují například "stmelení kolektivu, oživení vojenských dovedností v oblasti zdravovědy, topografie, střelecké přípravy a přežití ve volném terénu."
Ačkoli sdružení vzniklo a prezentuje se jako odpůrce NATO, USA a EU, zjevně cílí i na uprchlíky do Evropy. "Problémy nežádoucí a nezákonné imigrace, i toto je oblast, na kterou chceme být připraveni," prohlásil například "velitel" Marek Obrtel.
 Ještě radikálnější se zdá být křídlo, které se od iniciativy oddělilo na severu Čech. Odpadlíci si dali název skupina CS9 a alespoň podle svého facebookového profilu se silně vymezují proti islámu a pochopitelně i uprchlíkům. "Uskupení Čechy Sever 9 (CS9) je skupina záložáků, která ctí a hájí české kořeny. Náš oheň na Ústeckém severu se rozhořel v měsíci květnu 2015 a stále sílí," píší.




Zároveň se na jejich profilu objevily fotografie ze společného vojenského cvičení. Zbraně nejsou pravé, ale airsoftové, přesto s nimi muži i ženy ze skupiny nacvičovali například dobývání obsazeného a bráněného objektu. Používali při tom i nástrahy v podobě cvičných výbušnin.
"Cvičení bylo zaměřeno na pochod a orientaci v terénu s plnou polní. Dále pak na výběr vhodných stanovišť ve vymezených sektorech, jejich rozvinutí a střežení, rádiovou komunikaci a znakovou řeč. Poslední sektor sloužil k odhalení a eliminaci nepřítele," hodnotí vedení CS9 cvičení v ústeckém kraji.

Doplnění. zde vyjádření pana Ondřej Hrčiak, , který je správcem dotyčné skupiny na facebooku :  Tak, přátelé. Stalo se přesně to, co jsme nechtěli. Sotva severočeské velení oznámilo, že opouštějí iniciativu Českoslovenští vojáci v záloze proti válce plánované velením NATO, dostavují se výsledky. "Soukromá armáda", "radikálnější odštěpené křídlo", "sestavili svou přísahu". Redaktoři ještě zapomněli zmínit, že si udělují hodnosti podle zásluh. Chce se mi říct, že se mi to ani trochu nelíbí, protože takhle nějak skončila každá dobrá myšlenka všech občanských iniciativ, které se o něco pokusily před námi... Rozbít dobrou věc celkem snadné.

Kontakt : ZDE






zdroj:tn.cz

6 komentářů:

  1. Kdo se chce přidat,pište na m.holkup@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Kdo jste z okoli susice klatovy domazlice proste jih tak kontakt na spolupraci je na sop.j@seznam.cz nebo facebook vlcak

    OdpovědětVymazat
  3. Zjemci z Moravy od Olomoucka na jih pište na zlatybrouk@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  4. mne to spis pripada jak lidova milice...stema si mlady arabove vit... pr...

    OdpovědětVymazat