pátek 22. dubna 2016

Slovenského premiéra Fica operují

Zřejmě mu dělají bypass zúžené cévy



Slovenského premiéra Roberta Fica podle informací serveru Denník N od rána operují v Národním ústavu srdečních a cévních chorob v Bratislavě. Po skončení operace je na 11. hodinu naplánovaný brífink, kde nemocnice o zdravotním stavu předsedy vlády bude informovat. Podrobnosti zákroku, který probíhá v celkové anestezii, nejsou zatím známy. Pravděpodobně mu budou dělat bypass, píše server. Fico byl hospitalizován minulý týden. Do nemocnice přišel sám a stěžoval si na bolesti v hrudníku a problémy se srdcem.

 Lékaři od rána operují slovenského premiéra Roberta Fica, který byl minulý týden hospitalizován v bratislavském kardiologickém centru. Napsal to slovenský list Denník N. Detaily o zákroku nejsou známé, zdravotnické zařízení by o operaci mělo informovat během dne.


Fico sám vyhledal Národní ústav srdeční a cévní chorob minulý týden, kde pak zůstal na pozorování po vyšetřeních, která podle ústavu nepotvrdila ani nevyvrátila podezření na infarkt.
Bližší informace o zdravotním stavu jednapadesátiletého Fica zdravotnické zařízení dosud neuvedlo. Podle neoficiálních informací slovenských médií zdravotní komplikace Ficovi způsobila ucpaná céva. Denník N uvedl, že v takovém případě by v úvahu přicházel zákrok, během kterého lékaři voperují premiérovi bypass.


Fico, který je nejdéle sloužícím slovenským premiérem, kvůli vyšetřením a následné hospitalizaci již minulý týden zrušil návštěvu České republiky a také účast na bezpečnostní konferenci Globsec, kde měl vystoupit se svým českým kolegou Bohuslavem Sobotkou. Nezúčastnil se ani schůze slovenského parlamentu, který od začátku tohoto týdne projednává programové prohlášení nového koaličního kabinetu....

celý článek zde

Žádné komentáře:

Okomentovat