pátek 17. července 2015

Tady budou v Česku nové tábory pro uprchlíky! Lidé mají strach. video

Vláda rozhodla, že jim tam otevře záchytná zařízení pro nelegální uprchlíky. Nikdo se jich neptal. Obyvatelé Vyšních Lhot a Balkové mají strach.


Ve Vyšních Lhotách u Frýdku-Místku lidé sepsali petici proti uprchlickému táboru a strach mají i na Plzeňsku, kde má být tábor u obce Balková. Má jít o zařízení pro nelegální běžence, kteří jsou zadrženi při kontrolách například ve vlacích a tato zařízení mají být od okolního světa zcela izolovaná.
Na posílení bezpečnosti v souvislosti s uprchlíky už si ministr vnitra Chovanec pro letošek vyjednal 234 milionů korun navíc. 
V obou obcích panuje ponurá atmosféra.
"Je to strach no, já jsem řekla, že už sama do lesa nepůjdu, to jako ani náhodou". "Bojím se no. Těch nemocí asi hlavně." Je to divný pocit". Takové jsou reakce lidí, kteří bydlí v okolí Balkové. Z toho, že budou mít kousek od domovů detenční zařízení pro uprchlíky, žádnou radost nemají. O tom, co se chystá se přitom dozvěděli až z médií.

další články :

Ombudsmanka trvá na přijetí uprchlíků do ČR a nejen to...




"Obec nikdo nekontaktoval, všechno jsme se dozvěděli jen zprostředkovaně z médií," potvrdil místostarostka Blanka Nováková. "Samozřejmě, že se mi to nelíbí, protože si myslím, že když se takováhle zásadní věc se řeší, tak si myslím, že především zastupitelstvo obcí by mělo být informováno."
V Balkové od roku 1998 do roku 2005 fungovalo záchytné zařízení pro cizince, v současné době je v objektu výcvikové středisko policie. Podle ministra Chovance s běženci problémy nebudou, místní tomu ale moc nevěří.
"Toto je pro ten první záchyt v řádu týdnů, dejme tomu 4-6 týdnů, kdy ten emigrant, který je zachycen, tak je oddělen od společnosti, má to formu de facto objektu s ostrahou," uvedl.
O petici jako ve Vyšních Lhotách zatím místní neuvažují




Žádné komentáře:

Okomentovat