pátek 17. července 2015

Ombudsmanka trvá na přijetí uprchlíků do ČR a nejen to...

Vepřová hlava Ombudsmanka Anna Šabatová nám to zase všem vysvětlila. Tak, že jako díky, a doufám, že ona bude ta první, která si veme do rodiny, aspoň jednu rodinu z Afriky!!
Jen si nejsem tak jistý, že ona sama chápe smysl její práce, náplň a poslání?!

Ombudsmanka trvá na přijetí uprchlíků do ČR a nejen to...


Majitel nemovitosti nesmí odmítnout případného zájemce o podnájem jen proto, že je Rom nebo má jiné náboženské vyznání. Zakazuje to diskriminační zákon.
Ombudsmanka Anna Šabatová již dříve uvedla, že nad rámec novely tzv. azylového zákona požaduje, aby zákon „rozšířil nemožnost vydat rozhodnutí o správním vyhoštění také na cizince, kteří v České republice požádali o mezinárodní ochranu“.
Veřejné ochránkyně práv požaduje, aby ti imigranti, kteří se při hraniční nebo pobytové kontrole prokáží padělaným pasem nebo dokladem někoho jiného, nemohli být vyhoštěni. Totéž se týká migrantů, kteří při kontrole předloží pas, který už není platný. Podle jejího návrhu by mohli zůstat klidní všichni, kteří na území ČR pobývají „bez cestovního dokladu, ač k tomu nejsou oprávněni“, tedy především ilegální imigranti.
další články : 

Kasal (Antibursík): Česká republika má v Asii a Africe špatnou pověst



¨
Svoje stanovisko k navrhovaným kvótám pro uprchlíky potvrdila i ve včerejším pořadu ČT24, jak informuje server Parlamentnilisty.cz.  K současným problémům s uprchlíky, kteří se snaží dostat do EU, totiž v pořadu uvedla: „Já myslím, že máme společnou evropskou odpovědnost a mimo to se na to pamatuje i v Lisabonské smlouvě, takže ano, (podporuje kvóty pro uprchlíky, pozn. redakce)“ konstatovala. 
Současně uvedla, že majitel nemovitosti nemá právo odmítnout jako nájemníka například Roma, protože to zakazuje diskriminační zákon. Pokud tak majitel učiní, požaduje ombudsmanka, aby mohla podávat jménem diskriminovaných veřejné žaloby. Zdůvodnila to tím, že tito lidé se nechtějí obracet na soudy, protože nemají peníze. 
Pozn. redakce: ze slov ombudsmanky lze dovozovat, že pokud majitel nemovitosti odmítne poskytnout pronájem například některému z utečenců, kteří již v tu dobu budou pobývat na území ČR legálně (právě díky novele azylového zákona), může být na něj ombudsmankou podána žaloba (mimochodem hrazená z veřejných prostředků). Soud potom bude posuzovat, zda majitel nemovitosti porušil či neporušil diskriminační zákon. A pokud majitel odmítl pronajmout byt jen proto, že žadatel byl např. muslimského vyznání, bude mít tento majitel velké problémy.
Na otázku, zda má majitel právo si říci, komu byt pronajme, totiž odpověděla: „Vlastnické právo není absolutní, je omezeno řadou ustanovení. Vy si myslíte, že můžete libovolně přestavovat památkový objekt, přestože vám patří? Nemůžete,“ připomněla Šabatová.

doplnění : Otevřený dopis ombudsmance Šabatové.
 Vážená paní Šabatová, ráda bych věděla, čí zájmy vlastně hájíte. Budu Vám vděčná, když mi to vysvětlíte.

2 komentáře:

  1. Tak to ani nevím co si o tom myslet. Další osoba , které by nevadilo udělat tábor pro utečence přímo za barákem a nebo , že si je vezme do bytu.Ona nebude z těch , která bude mít na očích ten bordel, křik. To budou muset snášet obyčejní lidé, kteří je tam budou mít vedle sebe. A jakápak diskriminace to si jako máme nechat líbit ty jejich sprosté nadávky a hlavně výsměch, že chodíme do práce a oni se budou válet a řvát, že mají málo ?! A to všechno za naše peníze. Důchodcům se nepřidává , ale pro tuto slotu peníze jsou. My snad už ani nejsme z naší krásné zemi. Co se tady děje na to ani už člověk nestačí.
































    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a to sem si do nedávna myslel, že český ombudsman má chránit jen občany české národnosti......., no copa to je za vylízanou kundu..........je jak tupá bloncka která neví, že orální sex je vylízání pipky a ne mozku...........

      Vymazat