pondělí 2. května 2016

České hnutie Blok proti islamu končí

Líder hnutia Martin Konvička sa rozhodol ukončiť činnosť hnutia po interných hádkach kvôli financovaniu




České hnutie Blok proti islamu končí svoju činnosť a jeho líder Martin Konvička zakladá novú stranu, s ktorou chce ísť do budúcoročných parlamentných volieb. Nový subjekt by sa mohol volať Alternatíva pre Česko, podľa vzoru nemeckej pravicovo-populistickej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD), oznámil dnes spravodajský server iDNES.cz.
Konvička sa rozhodol ukončiť činnosť Bloku proti islamu po interných hádkach kvôli financovaniu, obviňovaniu z tunelovania a sporoch s parlamentnou stranou Úsvit-Národná koalícia.
Nová Konvičkova strana by mala úzko spolupracovať s nemeckou AfD. Prípravný výbor chystaného subjektu už začal vyjednávať s bavorskými zástupcami AfD, ktorých šéfom je politik českého pôvodu Petr Bystroň.
„Všade v Európe silnejú antiislamistické, protiimigračné strany. Podnikáme kroky k založeniu politického hnutia, ktoré pôjde do volieb,“ povedal Konvička.
Podľa jeho slov pôjde o občiansko-liberálnu platformu, ktorej cieľom je dať do poriadku Českú republiku. Jedným z variantov možného názvu nového subjektu je Alternatíva pre Česko (APČ) - s pracovným označením Apači.
Blok proti islamu chcel ísť pôvodne už do tohtoročných krajských a senátnych volieb, a to na kandidátke hnutia Úsvit. Nové konvičkovské zoskupenie sa bude uchádzať o hlasy voličov samostatne až v budúcoročných voľbách do Poslaneckej snemovne.
Psali jsme : 

Poteče krev, vzkazují Západu sirotci ze Sýrie









zdroj : http://www.aktuality.sk/

Žádné komentáře:

Okomentovat