středa 16. prosince 2015

V Německu zavedli cenzuru. Konec svobody slova je realitou. Budou z internetu mazat, co se jim zamane

BERLÍN | Německé úřady v úterý oznámily, že internetové společnosti Facebook, Google a Twitter souhlasily s opatřením, na jehož základě bude možné do 24 hodin smazat „nenávistné komentáře“ jejich uživatelů. Informuje slovenský konzervativní deníHlavnéSprávy.sk.


Americká propaganda v rámci Evropské unie formou agentury na vymývání mozků Reuters to komentuje slovy, že se jedná o další krok v boji proti narůstajícímu rasismu v internetovém prostředí následkem migrační krize. „Politická korektnost i zde zapracovala. Jelikož posuzování co je a co není nenávistný komentář bude subjektivní, na místě jsou i obavy o svobodu slova,“ píše slovenský internetový deník.
Německá vláda se snaží podchytit tyto sociální platformy ve snaze zastavit vzestup online komentáře zaměřené proti cizincům napsaných v němčině, zatímco politická špička pozvala do země více než milionu uprchlíků, kteří jen za tento rok přišli do Německa. Jedná se o jasnou cenzuru a konec svobody slova, jelikož vláda, která rozhodla proti vůli občanů, bude kontrolovat, co mohou občané psát, tedy po vzoru čínské cenzury, zavedla diktaturu myšlenek, postojů a zavedla cenzuru v rámci zločinné politické korektnosti.
Jediný svobodný komunikační a informační kanál je tak zájem hlavně ze strany politiků dostat pod kontrolu. Německo se tak vrátilo do dob Hitlera, kdy jeho ministerstvo propagandy mělo patent na pravdu. Německá vláda vyhrožuje i trestněprávní odpovědností, tedy že za myšlenky, postoje a slova bude trestat, což je také rys nacistické diktatury III. říše.
„Pokud se překročí mantinely svobodného projevu a pokud to budou postihnutelné vyjádření a nabádání k páchání trestných činů ohrožujících lidí, pak se musí takový obsah z internetu vymazat. Dohodli jsme se, že toto opatření bude možné provést do 24 hodin,“ nacista a německý ministr spravedlnosti Heiko Maas. Kdy opomněl, že svoboda slova je, nebo není.

Žádné komentáře:

Okomentovat