sobota 3. října 2015

Evropa píše o fanoušcích Sparty a Plzně

Odmítli podpořit imigranty



O fotbalových fanoušcích v Česku se píše po celé Evropě. Tentokráte kvůli jejich bojkotu akce Evropské asociace klubů (ECA) a federace UEFA, které přijaly před několika týdny návrh portugalského Porta, aby kluby v Lize mistrů či Evropské lize věnovaly jedno euro z každé vstupenky za první domácí zápas na podporu uprchlíků.
Už v polovině září to odmítla část fanoušků Viktorie Plzeň a ve čtvrtek se přidali i nejvěrnější podporovatelé Sparty Praha v zápase proti kyperskému týmu Apoel Nikósia.
Sparťané na svém Facebooku před několika dny napsali: „Po dlouhé debatě jsme se rozhodli distancovat se od čtvrtečního zápasu základní skupiny Evropské ligy, který odehraje Sparta na Letné proti Apoelu. Důvod je prostý – nechutná politika mafiánské organizace, jenž nese název UEFA.
Jak všichni víte, každý klub je povinen z prvního domácího zápasu věnovat částku 1 euro ze vstupenky na pomoc uprchlíkům, kteří momentálně zaplavují starý kontinent. Doposud však není známo, jakým způsobem se budou peníze přerozdělovat a kam přesně budou směřovat… Jsme si vědomi, že svoji nepřítomností oslabujeme naše hráče na hřišti, nehodláme však přistupovat na špinavé praktiky organizací ECA a UEFA, které nejprve trestají politiku ve sportu a následně vám ji vnucují bez možnosti výběru. Ztrátu 3 bodů dokážeme skousnout, ztrátu Evropy nikoliv.“
S krokem UEFA nesouhlasí například ani příznivci polského klubu Lech Poznaň, kteří před dvěma týdny na svém stadionu vyvěsili transparent: „Stop islamizaci.“

Žádné komentáře:

Okomentovat