pátek 31. července 2015

VIDEO Modelka natáčela na pláži, a najednou za ní přistála loď s uprchlíky.

Po internetu koluje video, které názorně dokládá, že Evropa nečelí přílivu uprchlíků sama. Pláž na americké Floridě je pro běžence podobně velkým lákadlem jako pobřeží evropského kontinentu, o čemž se na vlastní oči přesvědčilo osazenstvo, které tam přijelo natáčet reklamní videoklip.


Fotografka Ekaterina Juskowski, která v osmnácti letech jako studentka emigrovala z Ruska do USA, přijela na pláž ve floridském Maimi natáčet reklamní videoklip. Vedle její kamarádky-modelky se na něm ale nakonec ocitli i nechtění komparzisté. Justowski totiž na kameru zachytila připlouvající loď, ze které vyskákalo do moře několik uprchlíků a tryskovým tempem prchalo z pláže do města.

Jiří Krampol rozjímá: Svět spěje do hajzlu.

Juskowski, sama emigrantka, má pro uprchlíky pochopení. „Ač může být pro mnoho z nás problém s ilegální imigrací kontroverzní, je důležité mít na zřeteli, že lidé, kteří k nám přicházejí, tu hledají lepší život. A platí za to vysokou cenu svojí odvahou, strádáním a osamělostí. Poznala jsem Ameriku jako zemi s velkým srdcem. Soucítím s uprchlíky a věřím, že americká vláda zapracuje na zlepšení přistěhovaleckých zákonů,“ říká.

Drsný rozhovor s teroristou: Nejsem žádný krvežíznivý řezník. To je prostě džihád


Podle mluvčího americké pohraniční policie Franka Millera je téměř nemožné uhlídat celé rozsáhlé pobřeží Floridy. Projevuje se to i na stále rostoucím počtu podobných incidentů, které úřady registrují. Většina uprchlíků do Spojených států míří z Kuby, Haiti a další karibských ostrovů.


Žádné komentáře:

Okomentovat