čtvrtek 27. srpna 2015

Náš bezbarvý a neschopný premiér se nečekaně rozohnil.

Jenže, šlápl tak trochu do vosího hnízda! Tohle mu voliči pořádně spočítají


Tak se nám pan premiér Bohuslav Sobotka po delší době vyjádřil k uprchlické krizi a současně k situaci v naší společnosti. Ke krizi nám neřekl nic nového, než co jsme slyšeli už mnohokrát. Jediná možnost podle něj je spolupracovat v rámci Evropy. Nevíme jakou spolupráci má na mysli, když EU zatím nic zvláštního, mimo pokusu zavést povinné kvóty, neudělala. Ale možná, že právě v tom nicnedělání spočívá ta spolupráce! Nicméně podle našeho pana premiéra je prý Evropa dost silná na to, aby se s problémem dokázala vyrovnat. Kde pan premiér k tomuto názoru přišel, je tak trochu záhadou. Spolupráce Evropy se zatím omezuje na plané řečnění o tom, že je třeba s tím „něco“ udělat, když zatím nedělá nikdo nic. Krize tím pádem nabírá na obrátkách a je otázka zda na to „něco“ už není tak trochu pět minut po dvanácté již dnes. Každý stát se tedy se snaží krizi řešit po svém. Dobrým příkladem je třeba Maďarsko. Jako obvykle nám tedy pan premiér jenom „nakrmil ucho“! Ostatně jako téměř vždy! 

Jeho druhé vyjádření nás tak trochu zaskočilo. Pan premiér objevuje v naší společnosti fašizující tendence. Zdálo by se, že cílil pouze na některé politiky, ale to by snad použil výraz na české politické scéně a nikoli v české společnosti. A proč jsme tak zaskočeni? Protože podle výzkumů považují současnou uprchlickou krizi, a to nikoli pouze z pohledu našeho státu, ale celé Evropy, za znepokojivou a obavy vzbuzující téměř tři čtvrtiny obyvatel. Jestliže tedy do svého vyjádření zahrnul celou společnost, a jinak se ta věta pochopit nedá, pak musíme přiznat, že má náš Bohuš „gule“, které bychom u něj opravdu nečekali. Nazvat tři čtvrtiny voličů fašisty je od našeho jinak opatrného, až tak trochu připosra…ženého premiéra, nečekaně odvážný výrok! 

Tak uvidíme, zda si to těch přibližně šest a půl miliónů fašistů bude pamatovat až do voleb. 

A jen taková poznámka na konec. K nárůstu radikálního myšlení ve společnosti a politickým vzestupům nejrůznějších radikálních stran dochází vždy, když vládnoucí politici nejsou schopni problémy, které tíží většinovou společnost, řešit. Má-li tedy pan premiér pocit, že se společnost fašizuje, tak je to přímý důsledek neschopnosti jeho vlastní vlády konat.

2 komentáře:

  1. Je to sráč ,co má místo páteře hadici od pračky.

    OdpovědětVymazat
  2. V soutěži o největšího pitomce galaxie Mléčné dráhy je na čelní pozici.

    OdpovědětVymazat