středa 27. dubna 2016

Orbán vystoupil s projevem, který se Bruselu líbit nebude

Žádní uprchlíci, masová migrace ani islamizace..........


Orbán podle agentury AP argumentoval tím, že přímo v ústavě je napsáno, že má za cíl chránit maďarský jazyk a kulturu. Právě proto podle něj přímo zakazuje islamizaci, která by tyto části ústavy porušila.


Premiér, který patří mezi nejhlasitější evropské odpůrce přijímání migrantů, také dodal, že ústava nutí vládu, aby bojovala proti jakékoliv masové migraci, která by mohla ohrozit tyto zmíněné zásady.
To v praxi znamená, že jakékoliv pokusy zásadně transformovat zemi směrem k islámské víře, jsou podle něj očividně protiústavní. Jeho vláda má proto právo zasáhnout a zabránit jakékoliv činnosti, která směřuje Maďarsko blíže k islámské společnosti. Součástí tohoto „proaktivního jednání" je prý boj kabinetu proti masové migraci.


„Musí to být řečeno jasně a jednoznačně – musím říct, že islamizace je v Maďarsku ústavně zakázána," cituje politika server Fox News. Země už na své jižní hranici vybudovala žiletkový plot, který má zastavit migranty tak, aby nemohli zemí projít. Orbán k tomu uvedl, že ve svém východoevropském národě nechce „žádného uprchlíka".


Maďarsko už na Evropskou unii podalo žalobu kvůli kvótám na uprchlíky. Země chce být z tohoto systému vyjmuta tak, aby nemusela v rámci přesidlování přijímat žádné migranty. Kromě toho je naplánováno také referendum, ve kterém budou moci lidé protimigrační postoje vlády potvrdit svým hlasem.

Psali jsme : 

Pitomec řekl : Pitomost, vzkázal Jiří Dienstbier těm, kteří věří, že migrace je organizovaná









Žádné komentáře:

Okomentovat